Akşener'den McKinsey tepkisi

Akşener'den McKinsey tepkisi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için Amerikan şirketi McKinsey ile çalışacaklarını açıklamasına tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için Amerikan şirketi McKinsey ile çalışacaklarını açıklamasının yankıları devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, McKinsey ile çalışma kararına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sormazlar mı, o kadar yerli ve millî diye konuşurken nereden çıktı bu Amerikan şirketi diye?" ifadelerini kullandı.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Damat “ABD merkezli yönetim danışmanlığı şirketi McKinsey ile çalışmaya karar aldık” dedi.

Sormazlar mı, o kadar yerli ve millî diye konuşurken nereden çıktı bu Amerikan şirketi diye? Devletin içini boşattılar, McKinsey adı altında ülkeyi IMF’ye teslim ettiler.

Türkiye Cumhuriyeti’nin anahtarlarını Amerikalı kayyuma veriyorlar.
- TBMM kontrolü yok!
- Sayıştay denetimi yok!
- Merkez Bankası yok!
- Yerli ve millî hiçbir kurumumuz yok! 

Beyler, Devletimizi yabancı ülkelere teslim ediyorsunuz. Türk Milleti sizi asla affetmeyecek!"

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı kapsamında Maliyet ve Dönüşüm Ofisi kurduklarını belirterek, "Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek" açıklamalarında bulunmuştu.

İlgili Haberler