Akşener'den sandık uyarısı

Akşener'den sandık uyarısı
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmalarına Ereğli'den devam ediyor.

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, il ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor.

Akşener'in Karabük'ten sonraki durağı Zonguldak Ereğli. Ereğli'de on binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen mitingde kadınların ve gençlerin çoğunluğu dikkat çekerken alanda renkli görüntüler yaşandı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener, sözlerine vatandaşlara teşekkür ederek başladı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bir ablamız gizlice kampanyamıza yardım için para verdi. Siz ne güzel bir milletsiniz her gittiğim yerde beni ağlatıyorsunuz. Dün Ahlat’taydım. Oradan hepinize gönül dolusu selam getirdim. Televizyonlarda baykuş gibi konuşanlara inanmayın biz biriz beraberiz.

Bizi biz yapan değerleri bitirdiler. Her şey pahalı, paraya dayalı her şey. Biz ucuzlatılan dayanışmayı, komşuluğu bize ait bütün manevi değerleri pahalı hale getirmek için yollara çıktı. Buradan ilan ediyorum. Güneydoğu’daki pek çok şehrimizden İYİ Parti milletvekilleri olacak aynı zamanda Zonguldak’tan da olacak. Türkiye’yi manevi olarak ikiye bölenlere inat. Ereğli’nin benim için önemli bir yeri var. Benim ilk tayinim öğretmen olarak Karadeniz Ereğlisi'nin Ortacık Köyü’ne çıktı. Buraya benim borcum var. O zaman Ortaca Köyü’ne gittik rahmetli babamla. Daha sonra ben üniversiteyi kazanınca üniversiteye devam ettim. İlk defa para kazanmak üzere yola çıktığımda buraya geldim."

“BANA TALİMAT VERECEK ADAM…”

“Cahape” diye bağıran adama karşı üçüncü bir yol çıktı. Sövse sövemiyor. Söyleyecek lafı yok. Bir FETÖ’cü iftirası kaldı. Sonunda bu arkadaşlar bir şey söylüyorum. En son Sayın Başbakan çıktı. TİKA’yı kapatacağımı söyledi. Talimat aldığımı söyledi, bunlar talimat almaya alışık oldukları için. Milletim dışında bana talimat verecek insan anasının karnından doğmadı. Neden yalancılık yapıyorsun kardeşim. Ben kurumları israf açısından gözden geçireceğim dedim. Neden hopladıkları ortaya çıktı. Koskoca Başbakansın elinde belge varsa gereğini yap. Sen dedikoducu musun?

İki buçuk senedir bana FETÖ'cü diyorlar. Elinde belgesi olan savcıya gidip gereğini yapsın iftira atanlar da alçaktır, şerefsizdir."

“BU DÜZEN DEĞİŞECEKTİR”

“16 yıldır Atatürk’le dövüşüyorlar. Sanayiyi yok ettin 70 milyar dolarlık fabrika sattın, bir tane fabrika yaptın mı? Yorgunsun, gevezesin. Gittin İngiltere’ye faiz lobisine diz çöktün bir garip konuştun geldin faiz tavan yaptı.

Evlere şenlik ekonomi bakanı diyor ya “dolarla işimiz yok” elektrik doğal gaz, neyle giriyor bu ülkeye. Bir devlet vatandaşının aç kalmasından sorumludur. Vatandaşının fakirliğinden sorumludur. Sen cebini dolduracaksın vatandaş aç kalacak. Ben meydanlarda soruyorum gençlere ceplerinde para yok. Bir baltaya sap olamayan bakan çocukları trilyoncukla oynuyor vatan çocuklarının cebinden 5-10 lira çıkıyorsa bu düzen değişecektir.”

Açıklamalarının ardından adayları sahneye davet eden Akşener, adaylar ve kendisi için oy istedi.

SEÇİM SANDIKLARI İÇİN UYARDI

Bir vatandaşla yaşanan diyaloğun ardından açıklamada bulunan Akşener, sözlerini şöyle noktaladı:

 “Dümen sandık başında dönüyor. Akşam sonuna kadar sandık başında duracaksınız. Sonra bir şey daha öğrendik bu yanlışlar YSK’da da yapılıyormuş. Size söz veriyorum YSK bir yamuk yapsın oraya gideceğim beni jiletle kazıyamayacaklar oradan.”

İlgili Haberler