Akşener'den uyarı ve duygusal paylaşım

Akşener'den uyarı ve duygusal paylaşım
Meral Akşener sosyal medya hesabından kritik bir uyarıda bulundu. Akşener sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk şehri Kerkük'te yapılacak sonucu belli referandum için, Türkiye gereken tüm girişimleri acilen yapmalıdır" dedi.

Bünyamin Öztürk / ANKARA

Eski Meclis Başkan Vekili ve eski İçişleri Bakanı Meral Akşener sosyal medya hesabından kritik bir uyarıda bulundu. Akşener sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk şehri Kerkük'te yapılacak sonucu belli referandum için, Türkiye gereken tüm girişimleri acilen yapmalıdır" dedi.

Meral Akşener açıklamasına şu duygusal dizeleri de ekledi:

Kerküğün zindanına attılar beni
Mazlumlar sürüsüne kattılar beni

Bir yanım dağladılar ateşle annem
Ne suçum ne günahım yaktılar beni

Türkmen obalarından göçen anneler
Ne yuvaları kalmış ne de haneler

Gökkubbeyi sarsar mazlum feryadım
Elbette bir gün güler bize seneler

Akşener bu mısraların ardından da ünlü sanatçı Kıraç'ın seslendirdiği "Kerkük Zindanı" türküsünü paylaştı.

Başkanlık referandumu sürecinde Peşmerge başı Mesud Barzani'nin Güneydoğu'da Kürt kökenli vatandaşların üzerinden "Evet" kampanyası başlatıldığını söyleyen Meral Akşener, şunları söylemişti:

"Bir sabah uyandık bir baktık ki, meğer Kerkük Barzani'ye verilmiş. Şimdi Kürt bayrağının yani Barzani'nin paçavrasının vilayete bando eşliğinde asıldığı Türkmen elinde, Türkmenlerin bugün itibariyle direnişe geçtiği şehitlerin olduğu bir sistemde ben çıktım iktidara dedim ki; 'Ver Evet'i al Kerkük'ü demişsiniz bu olmaz. Biz buna müsaade etmeyeceğiz.'

Cevap, Sayın Bahçeli'in konuşmalarını yazan bir arkadaşımız var, ondan geldi: 'Meral Akşener iftiranın dibine vurdu.' Eee, ondan sonra 'Ver Evet'i al Kerkük'ü' dedi ve 'Türkmen davasının haysiyetine şöyle oldu böyle oldu.' Şimdi ben buraya itirazda bulundum, ses başka yönden geldi."

Akşener, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Demek ki bu koltuğun bekası ne kadar önemliymiş ki, kalemlerinden kan damlayan Tayyip beyin yazarları, Başbakan'ın yazarları öyle şeyler yazarlar ki... Çünkü daha önce yazdılar biliyoruz. Onlardan cevap yok, ama Balgat'tan cevap geldi." 

İlgili Haberler