Akşener’e bir destek daha

Akşener’e bir destek daha
MHP’de delege iradesini görmezden gelen Bahçeli yönetimine tepkiler çığ gibi büyüyor. Yaklaşan kurultay öncesinde Edirne Kadın Kolları Başkanı Hatice Şimşek görevinden istifa ederek “Meral Akşener’in yanındayız” açıklaması yaptı.

MHP’de değişim isteğini görmezden gelen Genel Merkez yönetime tepkiler artarak devam ediyor. EEdirne eski il başkanı ve milletvekili Gürsel Şimşek'in eşi Hatice Şimşek, MHP'nin içinde bulunduğu kongre sürecinde Meral Akşener'in yanında olduğunu söyleyerek görevinden istifa etti.

GENEL MERKEZİN TUTUMU ETKİLİ OLDU

Şimşek, istifasının başlıca nedeninin partinin içinde bulunduğu süreç olduğunu belirtti. Görevini 16 Nisan 2013 tarihinden itibaren onur ve gururla yürüttüğünü kaydeden Şimşek, sosyal medyahesabından yaptığı açıklamada, "MHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanlığından bugün itibari ile istifa etmiş bulunmaktayım. Bu kararımda Olağanüstü kurultay talebinin haklılığı, buna karşın Genel Merkezimizin bu talebi görmezden gelmesi ve konunun mahkeme salonlarına taşınmasına sebebiyet vermesi etkili olmuştur. Bugünden itibaren Olağanüstü Kurultay talebi çalışması ile illerimizi gezen Sayın Meral Akşener'in destekçisi olup, gayretlerimi bu yönde devam ettireceğim. 
Üç yıllık görev sürem boyunca benimle beraber mücadele eden tüm il yöneticilerim, ilçe başkanlarım ve yöneticilerime şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum" dedi. 

İL BAŞKANI: “SAYGI DUYUYORUZ”

Hatice Şimşek'in istifasını doğrulayan MHP İl Başkanı Hakan Özkan ise istifanın geçtiğimiz günlerde kendilerine bildirildiğini ve boşalan koltuğa önümüzdeki günlerde bir atama yapılacağını ifade etti. 
Özkan, "MHP'de kongre talebi olanlar var. Bu talep doğrultusunda da ülke genelinde bazı yapılanmalar gelişti. MHP İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan Hatice Hanım da geçen hafta istifa etmiştir. Dilekçesini bize ulaştırdı ve görevinden ayrıldı. MHP Kadın Kolları Başkanlığı'na da yine bir bayan arkadaşımızı görevlendireceğiz. Kendi tercihidir. Siyasi tercihler kişilerin şahsıyla alakalı bir durumdur. Kendisi böyle bir yol seçmiştir saygı duyuyoruz" dedi.