Akşener'e bir destek de CHP'li Topkan'dan!

Akşener'e bir destek de CHP'li Topkan'dan!
CHP Adıyaman eski milletvekili Celal Topkan, Meral Akşener’e yönelik söylediği sözler nedeniyle Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a sert tepki gösterdi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, Meral Akşener’e yönelik sözlerine tepkiler artarak devam ediyor.

MHP eski Milletvekili Ali Uzunırmak’ın “Bu hakaretlere CHP ve AKP’liler de tepki göstermeli” çağrısından sonra CHP Adıyaman eski milletvekili Celal Topkan yazılı bir açıklama yaptı.

Akşener’e yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu belirten Topkan, Adiyamanlilar.net isimli yerel medya sitesine değerlendirmelerde bulundu.

İşte Topkan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

20. Dönem Refah Partisi milletvekili, Refah-DYP hükümetinin Kültür Bakanı, halen Meclis Başkanı olan İsmail Kahraman, Türkiye Cumhuriyeti’ni din kurallarına göre yeniden yapılandıracağını söyleyerek siyaset yapan Milli Görüş öğretisi ile yetişmiş, Atatürk karşıtı bir kişidir.

11 Temmuz 2017 tarihli Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan Haberde, İstanbul'da İş Dünyası Vakfı tarafından verilen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, daha önce birlikte bakanlık yaptığı, yakından tanıdığı Meral Akşener’e yönelik yaptığı açıklamada "Şu Meral Kılıçdaroğlu mu?" ifadelerini kullanmış.

Bu açıklama, Türkiye Cumhuriyeti Meclis Başkanı’na yakışan bir açıklama değildir.

Bu açıklama:

İsmail Kahraman’ın oturduğu koltuğu hak etmeden, o koltukta oturduğunun, açık ve somut bir göstergesidir.

İsmail Kahraman’ın amacına ulaşmak için her yolu mübah görmektedir.

İsmail Kahraman’ın Meral Akşener hakkında söylediği sözler, Kuran’da tanımlanan, Müslüman tavrı değildir.

Cumhuriyet tarihi boyunca bu yapıda olan insanlar, topluma hep zarar vermişlerdir.

Eski bir milletvekili ve siyasetçi olarak, Meral Akşener’e yönelik sarf ettiği edep dışı sözlerinden dolayı İsmail Kahramanı, ayıplıyor ve şiddetle kınıyorum.

İlgili Haberler