Akşener'e Muş'ta sevgi seli

Akşener'e Muş'ta sevgi seli
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Muş'ta vatandaşlara seslendi. Yoğun yağmura rağmen binlerce kişinin alanları doldurması dikkat çekti.

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Muş Hasköy Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Yağan yağmura rağmen binlerce kişi Akşener'i, “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” sloganları ile karşıladı.

Yağmurun şiddetini artırması nedeniyle Akşener, vatandaşların yağıştan etkilenmemeleri için konuşmasını kısa kesti.

Akşener Muş’ta şunları söyledi:

“Hasköy’e 1997’de gelmiştim. O zaman İçişleri bakanıydım, bazı sorunlarınızı konuşmuştuk.

2 tecrübeli arkadaşım aday. İkisi de tanıdığınız bildiğiniz projeci insanlar. 24’ünde 2 seçim var. Biri milletvekilliği seçimi onlara tercih yapacaksınız. Bir diğeri de Cumhurbaşkanlığı seçimi orda da sizin oylarınıza talibim. Ben Güneydoğu Anadolu’yu 2 buçuk yılda 3 kere dolaştım. Gördüğüm bir şey var. 16 yıllık iktidar döneminde Muş’un problemi ile Edirne’nin problemi aynı olmuş. Artvin’in problemi ile Şırnak’ın problemi aynı olmuş. Bitlis’in problemi ile Yozgat’ın aynı olmuş. Bu problem öncelikle işsizlik.

foto-galeri-001.jpg

500 LİRALIK VATANDAŞLIK MAAŞI BAĞLAYACAĞIM

4 yıllık okullardan mezun bütün gençlerimiz işsiz. Türkiye dünyanın en yüksek işsizlik oranına sahip bir ülke yüzde 11. Bunların yüzde 26’sı genç. Ben diyorum ki gençlerimize bu devlet iş vermek zorundadır. Veremiyorsa onların ailesinin, kardeşlerinin, arkadaşlarının huzurunda başını öne eğemez. Onun için 500 TL vatandaşlık maaşı bağlayacağım. Her yıl 50 milyar dolarlık fabrika yatırımı yapacağız.

Bütün bu bölgenin çiftçilikte kullanılan elektrik masrafları var. 2 milyona yakın insan takipte. Ve bunların faizlerini sileceğiz çiftçiyi rahatlatacağız.

Bayram günü benimle bayramlaşmak üzere geldiniz. Allah sizden razı olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi bozmasın kavilleştirsin inşallah. Hem milletvekilliğinde hem cumhurbaşkanlığında sizlere hem arkadaşlarımı hem de kendimi emanet ediyorum. Oylarınıza talibim.”

İlgili Haberler