"Akşener'in kuracağı parti MHP kadar AKP'nin de ödünü patlatıyor!"

"Akşener'in kuracağı parti MHP kadar AKP'nin de ödünü patlatıyor!"
Gazeteci Ümit Zileli, bugünkü köşesinde AKP'nin 2019'u beklemeden 'baskın seçim'e gitme ihtimaline değinirken; yeni partinin de kurulacak olması, MHP kadar AKP'yi de korkuttuğunu yazdı.

Korkusuz Gazetesi yazarı Ümit Zileli, 2019 öncesi "baskın seçim" ihtimalini değerlendirdi. Saray'ın sürekli anketler yaptırdığını belirten Zileli, MHP'nin oyunun yüzde 5'lerde olduğunu ve 2019'da parlamentoda yer alamayacağını aktardı.

Akşener liderliğinden kurulacak olan yeni partinin MHP kadar AKP'yi de çok korkuttuğunu söyleyen Zileli, "İşte tam da bu nedenle bir yandan bu partiyi daha doğmadan boğmak, diğer yandan da seçim sistemiyle, seçim tarihiyle, seçim barajıyla oynamak dahil iktidara her koşulda kazandıracak yollar enine boyuna inceleniyor... -Kısacası saray ve iktidar cephesinde korku dağları bekliyor!" ifadelerini kullandı.

Ümit Zileli'nin Korkusuz'da yayımlanan "Baskın Seçim" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"MHP YÜZDE 5'LERDE"

Aylarca önce yazmıştım... 16 Nisan Referandumundan büyük yara alarak çıkan, Yüksek Seçim Kurulu'nun cansiperane desteğiyle zor bela ipi göğüsleyen saray ve AKP iktidarı, özellikle Ankara ve İstanbul başta olmak üzere neredeyse tüm büyükşehirleri kaybetmenin derin şokunu yaşamıştı...

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı en kısa yoldan AKP genel başkanlığı koltuğuna oturdu ve 2019 planları masaya konuldu. Önce iktidarın küçük ortağı MHP'nin durumuna bir göz atalım; son veriler, anketler, kamuoyu yoklamaları gösteriyor ki, bir dahaki seçimlerde MHP diye bir partinin olması söz konusu değil!.. Çünkü, bu partinin oy oranı şimdiden yüzde 5'lerde sürünüyor!..

"HER İKİ DURUMDA DA MHP'YE İSTİKBAL GÖZÜKMÜYOR"

MHP'nin önde gelen kadrosu bu durumda ya Meclis dışında kalacak ya da AKP listesinden seçilme yoluna gidecek. Her iki durumda da MHP'ye bir istikbal görünmüyor!.. Daha da önemlisi; MHP'nin oylannı ve daha fazlasını da kapsayabilecek, 15 yıldır bir bölümü AKP'nin içinde hapsolmuş merkez sağı, oradan çekip alabilecek bir parti kurulma aşamasında...

"MHP KADAR AKP'NİN DE ÖDÜ PATLIYOR, UYKULARI KAÇIYOR"

Meral Akşener'in liderliğinde, eski MHP'li ve sağ cenahın önemli isimlerinin de adının geçtiği "Merkez Sağ Parti" MHP'nin olduğu kadar, belki de daha fazla AKP'nin ödünü patlatıyor, uykularını kaçırıyor!.. işte tam da bu nedenle bir yandan bu partiyi daha doğmadan boğmak, diğer yandan da seçim sistemiyle, seçim tarihiyle, seçim barajıyla oynamak dahil iktidara her koşulda kazandıracak yollar enine boyuna inceleniyor... -Kısacası saray ve iktidar cephesinde korku dağları bekliyor!

İlgili Haberler