Akşener'in seçim vaadiydi: Hükümetten 3600 hamlesi

Akşener'in seçim vaadiydi: Hükümetten 3600 hamlesi
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kanayan yara dediği ve seçim vaadi olarak gösterdiği polis, öğretmen ve sağlık çalışanlarına ek gösterge düzenlemesine hükümetten hamle geldi.

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tüm mitinglerinde vurguladığı polise, öğretmenlere ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren ek gösterge düzenlemesine hükümetten hamle geldi.

Akşener'in 'kanayan yara' olarak nitelendirdiği ve seçim vaadi olarak kullandığı düzenlemeyi hükümet devreye soktu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Yapacağımız düzenlemeyle polisimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, din görevlilerimiz ve idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı Akşener'in vaadinin 16 yıllık hükümet tarafından seçimlere kısa bir süre kala uygulanması dikkat çekti.

Ağbal, "Yapacağımız düzenlemeyle polisimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, din görevlilerimiz ve idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız. Bu düzenlemeden, halihazırda bu görevlerden emekli olmuş vatandaşlarımız da yararlanacak. Böylece, bu görevlerden mevcutta emekli olan ve bundan sonra emekli olacak kamu görevlilerimizin maaşları önemli oranda artacak" dedi.

İYİ PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDE DE VAR

Öte yandan polis, öğretmen ve sağlık personellerinin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması İYİ Parti'nin seçim beynnamesinde de vurgulanmıştı. İşte, İYİ Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan o madde:

"Polislerimizin özlük haklarını iyileştirecek, ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız. Uzman er ve erbaşlara, görev süreleri sonunda, kadroya geçme fırsatı sunacağız. Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerini artıracak, 3600 ek gösterge alabilmelerinin yolunu açacağız. Keza, sağlık personelimize güveniyoruz. Onların ne zor işler yaptığının farkındayız."

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan bir tanesidir. Ek göstergelerin yüksek olması emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması demektir. Bu nedenle memurlar bulundukları unvanların 1 inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedirler. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır.

Ek gösterge rakamı 3000 olan öğretmen ve hemşireler özellikle ek göstergelerin artışını beklemekteydi. Ek göstergenin özellikle emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle, memurlar emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği oluşturmaktadır. 657 sayılı Devlet Kanunu'na tabi olan öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler gibi birçok meslek grubu ek göstergelerin artışını dört gözle bekliyorlardı.

İlgili Haberler