Alçaklık, adilik...

Alçaklık, adilik...
TESK’in genel kurulunda konuşan Tayyip Erdoğan, ABD gazetesi New York Times için “Bizi teröre destek vermekle suçluyor. Bu en hafif tabiriyle edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir” dedi

Alçaklık, adilik...

Türkiye Esnaf ve Sanaatkarlar Odası (TESK) Genel Kurulu’nda konuşan Tayyip Erdoğan, ABD gazetesi New York Times’in Ankara Hacı Bayram Camii’nden IŞİD’e katılanlar olduğu haberiyle ilgili sert açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Amerika’da bir basın kuruluşu benim ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hacı Bayram Camii’nin çıkışında görüntülenmiş fotoğrafımızı koyarak bizi terör örgütlerine destek vermekle suçluyor. En açık tabiri ile bu edepsizliktir alçaklıktır hainliktir. Yok Türkiye petrol alıyor, yok Türkiye’de tedavi görüyorlarmış. Böyle bir şey asla mümkün değil. Türkiye böyle yalan haberler karşısında diz çökmeyecek kadar büyük bir ülkedir” dedi.

Mesuliyet makamı!
Katar dönüşü uçakta basın mensuplarına, “paralel” dediği yapıyla bağlandırdığı Bank Asya’nın ticari işlerini zora sokacak açıklamalar yapan Erdoğan dün ise esnaflara mesuliyet makamında olanların dikkatli konuşmaları gerektiğini söyledi. Terör örgütü IŞİD rehin tuttuğu 49 konsolosluk personeliyle ilgili konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Bizim için Musul’da alıkonulan 49 can herşeyden önemlidir. Biz, mesuliyet makamındayız, konuşurken dikkatli konuşmalıyız. 49 canın hassasiyetiyle hareket etmek zorundayız. Üzülerek ifade ediyorum bu hassasiyetin taşınmadığını, ihanet şebekelerinin değirmenine su taşındığını görüyoruz. Pazartesi, BM Genel Kurulu’nda dünya liderlerine bu çirkin algı operasyonunu anlatacağız. Her zaman yaşatmanın tarafındayız. Bu ülke, cana kıyanların zulmedenlerin karşısında olmuştur.” 

“İlişkiyi keseriz” 
Türkiye’nin notunu düşürmekle suçladığı uluslararası kredilendirme kuruluşlarına da yüklenen Erdoğan, “Türkiye’deki istikrara yönelik içeriden ve dışarıdan yapılan algı operasyonunun bir hedefi de ekonomi. Bugün aynı bayat senaryo uygulanmak isteniyor. Belli kredi derecelendirrme kuruluşları üzerinden olumsuz değerlendirmelerin yapıldığına şahit oluyoruz. Hamdolsun Türkiye’de bu tuzaklara düşmedi. Hükümet yere sağlam basarak, tedbirli ilerleyerek, bu tuzakları boşa çıkaracak. Türkiye ekonomisi 2013’te yüzde 4’ü aşan bir büyüme kaydetti. Avrupa’da en ideali Almanya yüzde 0.8 büyüdü. Kredi derecelendirme kuruluşlarından 2 tanesi zorlama açıklamalarla Türkiye’yi eleştiriyor. Batmak üzere olan Avrupa ülkelerine artı puan verirken, siyaseten çökertemedikleri Türkiye’yi ekonomik olarak çökertmenin hesabını yapıyor. Biz bunlarla ekonomimizi büyütmedik biz dünyayı fellik fellik dolaşarak ekonomimizi büyüttük. O yüzden gerekirse bu iki kuruluşla ilişkimizi keseriz. Zaten bunları yıllık belli bir ücrette ödüyoruz” diye konuştu.