Aldan: "AKP, FETÖ ile mücadele edemiyor"

Aldan: "AKP, FETÖ ile mücadele edemiyor"
CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, AKP'nin FETÖ ile mücadelede tam olarak ne yapmak istediğini hala bilemediğini dile getirdi.

Fatih Erboz / Yeniçağ

AKP'nin FETÖ ile mücadelede tam olarak ne yapmak istediğini hala bilemediğini kaydeden CHP'nin savcı kökenli Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "AKP bu yapıyla mücadele edemediğini kamuoyuna açıkça göstermeye başladı. Bunu toplumdan gelen yansımalar ile anlamaya başlıyorsunuz" dedi.  

İktidarın mücadeleyi derinleştirmeye kalktıkça karmakarışık hale getirdiğini ifade eden Aldan, şunları söyledi: "Girdiği her yerde mücadeleyi sertleştirdikçe, görevden almaları sürdürdükçe hiç istemediği, düşünmediği insanlara sonuç geliyor dayanıyor. Bu AKP'nin başlangıçta hiç hesap etmediği bir durumdu. Şimdi işin içinden çıkamıyorlar. Zaten gelen şikâyetlerin toplumsal zeminine baktığınızda bırakın tam anlamıyla temizliği, AKP'nin kendi içindeki temizliği bile tam olarak yapıp yapılamayacağı konusunda şüpheye kapılıyorsunuz."

FETÖ ile mücadelenin adliyelerde akla gelmeyecek davalara konu olduğuna değinen Aldan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki gerçekten şaşırıp kalıyorsunuz. Karı koca boşanma davasına kadar geliyorlar. Adam ayrılmak istemiyor ama kadın ayrılmak istiyor. Kadın adamı ikna edemeyince aynı iş yerinde çalışmalarına rağmen kocası hakkında ihbar mektubu yazarak FETÖ'ye üye olduğunu söylüyor. Ardından adam soruşturma geçirme aşamasına geliyor. Bunun üzerine adam kadının her isteğini yapmaya hazır olduğunu ancak verdiği ifadeyi geri çekmesini istiyor. Öyle ihbarlar ile insanlar bu iş ile uğraşmak zorunda kalıyor ki duyunca inanmakta zorlanıyorsunuz. Toplumda FETÖ ile mücadele konusunda yaşanan tablodan küçük bir örnekte bu."

 

İlgili Haberler