Aldan: Türkiye'nin yarısı yargıya gitmiyor!

Aldan: Türkiye'nin yarısı yargıya gitmiyor!
CHP'nin savcı kökenli Muğla Milletvekili Aldan, AKP'nin yargıya yaptığı müdahalelerin avukatları ve vatandaşları bıktırdığını söyledi.

Fatih Erboz / Yeniçağ

CHP'nin savcı kökenli Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, AKP'nin yargıya yaptığı müdahalelerin avukatları ve vatandaşları bıktırdığını söyledi.  Aldan, "Hem avukatların, hem de vatandaşların şikâyetleri ve yakınmaları bitmiyor. AKP'nin ayrımcı politikası toplumu öyle bir noktaya getirdi ki, Türkiye'nin yüzde 50'si artık sorunlarını yargıya gitmeden çözmek istiyor. Bu çok ciddi bir sorun. İnsanlar 'Nasıl olsa sorunlarımız çözülmüyor' diye yargıdan uzaklaşıyorlar" diye konuştu.

Avukatlar, vatandaşlar ve yargı mensuplarının yargının içine düştüğü durum nedeniyle çok şikâyetçi olduklarını ve sürekli sitem ettiklerini söyleyen Aldan, "AKP topluma öyle bir psikolojik hava verdi ki, toplumun yarısı, sorunlarının çözülmeyeceğine inanmış. Diğer yarısı da AKP aracılığıyla yargıdaki sorunlarını çözmeye çalışıyor. Hukuk sisteminin bu hale gelmesi, Türkiye'nin geleceği açısından büyük sakıncaları da beraberinde getiriyor" dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kimsenin yargıya gitmediğini kaydeden Aldan, şunları anlattı: "Ancak boşanma davaları olursa o zaman yargıya gidiyorlar. O da ellerinde resmi bir belge olması için. Buna benzer basit davalarda yargıya gitme söz konusu. Kendi sorunlarını kendi yöntemleriyle çözüyorlar."

CHP'li Aldan partili hakim anlayışının AKP'ye de çok zarar verdiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:  "AKP'nin tabanında ve o camiada ise bunun yansımaları adeta daha felaket. Herkes bir partili ya da parti yöneticisi bulmaya çalışıyor. Öyle bir hale geldi ki, 'Kimin torpili daha yüksekse onun için daha iyi oluyor' algısı yerleşti. Bu, AKP'yi de olumsuz etkiliyor ama şu anda hiçbir şey yapamıyorlar. Hukukun siyasetle böylesine iç içe geçtiği bir dönem şimdiye kadar Türkiye'de hiç olmadı. Bu durum, toplumu ve siyaseti de çok olumsuz etkiliyor."