Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

"Aldatılan Kimlik ve İsyancı Ermeniler"

Sevgili okuyucum; 70'li 80'li yıllarda ASALA hainlerince pek çok diplomatımız öldürüldü. Günümüzde de hâlâ Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik hain saldırılarına üzülerek tanık oluyoruz.

Sayın Gürbüz Mızrak'ın bu konuda yazdığı "Aldatılan Kimlik ve İsyancı Ermeniler" eseri konuyu gerçekten tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

Sayın Mızrak; -Hrant Dink'in anlamlı sözlerinin de yer aldığı- konunun çok kısa bir özetini şöyle sunuyor:

"Emperyalistler gelir, çıkarlarını düşünür, bizi birbirimize düşürür, sonra da çekip giderler. Olan burada kalan bizlere olur. Gelin, bir arada yaşamı savunalım; Hrant DİNK.

Ermenilerle beraberliğimiz 1064'de başladı. Osmanlı onlara sâdık tebaa dedi. Sekiz asrı aşan uyum ve barışı, "Size Doğu Anadolu'da devlet kurduracağız" vaadiyle onları aldatan Rus, İngiliz ve Fransızlar bozdu. ABD, Türk toprakları üzerinde bir Ermenistan devleti kurulmasını teklif etti.

Birinci Dünya Harbi ve sonrasında (1914-1922) Ermeniler üzerinden yaşatılan acıların gerçeği böyledir. Bu faciaların yarattığı hastalıklı Ermeni kimliği hükmünü, zamanımızda da sürdürmektedirler. Bunu, ASALA terör örgütünün, 1974-85 yılları arasında Batı ülkelerinin büyük şehirlerinde katlettiği masum Türk diplomatları ve kardeş Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin işgali ve Hocalı soykırımında gördük. Ermenistan-PKK dayanışmasında da görmekteyiz.

Bugün Ermeni kimliği, neredeyse Türk'e duyulan 'nefret ve kin'den ibaret hâle getirilmiştir. Türk düşmanlığını çekip çıkarırsanız; Diaspora'dan da, Ermenistan ve Ermeni kimliğinden de geriye pek az bir şey kalır.

Yoğun emekle yazdığımız "Aldatılan Kimlik" kitabı, işte bu gerçekleri kamuoyunun dikkatine sunmaktadır."

Değerli okuyucum, Sayın Gürbüz Mızrak'ın "Aldatılan Kimlik" adlı eserine Mızrak'ın 0532 774 54 50 numaralı telefonundan veya grmizrak@gmail.com e.posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Ve bir bilge...

Efendim, ulu Tanrı uzun ömürler versin; bilge insan Yümni Sezen büyüğümüzün mücevher değerindeki iki kitabını sizlere kısaca sunacağım. "Kur'an Işığında İnsan, Akıl ve Toplum" eseri ile "Kültür ve Din-Türk İslam Örneği" adlı eseri, gerçekten görkemli bir bilgenin insanlığa ve özellikle Türk milletine adeta bir armağanı gibi... Kültür ve Din eserinin 104. sayfadaki Yesevîlik, Bektaşilik, Mevlevîliğin sadece Türk'e ait tarikatlar olduğu, özellikle vurgulanıyor. Bu eserler gerçekten, abartısız biçimde Türk milletine sunuluyor.

Sevgili okuyucularım, bu görkemli eserlere İZ yayıncılığın 0212 520 72 10 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz. 

Sevgi dergisi Yesevî...

Yesevî'nin Mayıs sayısı yine ilginç bilgilerle dolu... Erdoğan Aslıyüce'nin, "1944 Türkçülük Olayı", Agil Samadbeyli'nin, "Uydurma Ermeni Soykırımı", Mehmet Sayan'ın, "Somalının Acısı", Süheyl Başaran'ın, "Romalılar ve Boğaziçi", Davut Haskırış'ın, "Yavuz Sultan Selim ve Derviş", Levon Panos Dabağyan'ın, "Türklük Ülküsü", Hayriye Hortaç'ın "Bir Türk Yazarın Feryadı", Seyhan Çağlar Emen'in "Merhume Annemin Duası", Mehmet Turan'ın, "Türk Dünyası'nın Geleceği", Mehmet Şadi Polat'ın, "Zara'nın 36. Alay Talimgâhı Şehitliği var", Mehmet Ali Talayhan'ın, "Niçin Atatürk'e Hakaret Ediyorlar?", Dr. Yusuf Gedikli'nin, "İmlâmızın Sorunları", A.Yaşar Canca'nın "Yönetim Zaafları ve İşletme Körlüğü", Burhan Akgün'ün, "Bay Bay AB, Elveda Musul ve Kerkük" Diyemeyiz!", Ord. Prof. Z.V.Togan'ın "İlmî İşbirliği", Nazan Sezgin'in,Vakıflar ve Sivil Toplum Sempozyumu", Orhan Aytekin'in, "Türk Resim Sanatının Doğuşu", yazıları okunmalı.

Sayın Erdoğan Aslıyüce'nin yönetimindeki Sevgi dergisi Yesevî'ye 0212 638 50 12 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları