Ali Babacan'a büyük şok! 20.000 kişi istifa edip hangi partiye geçecek? Tarih belli oldu

Ali Babacan'a büyük şok! 20.000 kişi istifa edip hangi partiye geçecek? Tarih belli oldu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı gizli görüşme sonrası DEVA Partisi'nde istifa depremi yaşanıyor. 20 bin kişinin daha istifa edeceği iddia edildi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, DEVA Partisi’nde istifa depremi yaşanıyor. Parti üyeleri, genel merkez yönetimine olan güvenlerini kaybederek partiden ayrılıyorlar. İstanbul’un 13 ilçesindeki DEVA Partisi ilçe başkanları ve yönetim kurulları, partiden istifa etti. Yaklaşık 500 kişi istifa ettikten sonra, 18 Kasım’da 20 bin kişinin daha istifa edeceği ve büyük olasılıkla CHP’ye katılacakları iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen cumartesi günü DEVA ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. DEVA üyeleri, parti yöneticilerine olan güvenlerinin kalmadığını ve DEVA’nın “Küçük AKP”ye dönüştüğünü ifade ettiler.

Kemal Kılıçdaroğlu, başka bir siyasi partiden CHP’ye katılmak isteyenler olunca bu durumu o partinin genel başkanıyla önceden konuştuğunu söyledi. Ancak DEVA Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, böyle bir bilgilendirme olmadığını belirtti.

20 BİN PARTİLİ İSTİFA EDECEK

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Kurucu Başkanı Halis Kahriman, parti yönetimine olan güvenlerinin kalmadığı için istifa ettiklerini belirtti. Kahriman, 45 bin üyeden 20 bininin istifasını beklediklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da AKP’li 6 isimle, İYİ Parti ve Gelecek Partisi’nden bazı isimlerle de görüştüğü belirtildi. Bu görüşmelere Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve eski milletvekili Gürsel Tekin aracılık etti.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi’nin İstanbul ilçe başkanlarıyla yaptığı gizli görüşmeye tepki gösterdi. Şahin, sosyal medya hesabından “Yazık! Yakışmadı Kemal Bey!” mesajını paylaştı.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar