Ali Babacan'ın arşivini açtılar

Ali Babacan'ın arşivini açtılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzenine ait bir haber sitesinde, Ali Babacan'ın, görevi bıraktıktan sonra Dünya Bankası Grubu (WBG) eski başkanı Robert Bruce Zoellick'e mektup yazarak iş istediği iddia edildi.

AKP'de "Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı gibi görevlerde bulunan Ali Babacan'ın, görevi bıraktıktan sonra Dünya Bankası Grubu (WBG) eski başkanı Robert Bruce Zoellick'e mektup yazarak iş istediği iddia edildi.

Ali Babacan'ın gönderdiği mektup, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kuzeni Cengiz Er'in sahibi olduğu superhaber.tv sitesinde yayımlandı. Söz konusu haberin, Abdullah Gül'ün, Ali Babacan'ın da içinde bulunduğu bazı AKP'lilerle "yeni parti kuracağı" iddiasının ardından servis edilmesi de dikkat çekici bulundu.

"ATTIĞI MAİLİ ELE GEÇİRDİK"

"Babacan'ın kariyerindeki bu sonu çok daha önceden gördüğü ve iş başvuruları yapmaya aylar öncesinden başladığı ortaya çıktı." denilen haberde, "Ali Babacan'ın 1 Kasım seçimlerinden önce Ağustos ayında Dünya Bankası Grubu (WBG) eski başkanı Robert Bruce Zoellick'e (Babacan'ın hitabıyla Bob)'a attığı maili Superhaber ele geçirdi." denilmesi dikkat çekti.

Habere göre Babacan mektubunda, hükümetteki 13 yıllık görevinin sona erdiğini belirterek "Dışişleri Bakanı, AB Bakanı, Hazine Bakanı görevlerim sırasında seninle tanışma ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Bütün bu süreçte bana gösterdiğin nazik arkadaşlık ve işbirliği için sana tüm kalbimle şükranlarımı belirtmek isterim. Seninle gelecekte yine karşılaşmayı dört gözle bekleyeceğim." dedi.

Mektubu aldığı tarihte, Bilgi Üniversitesi'nin de sahibi olan Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı (Laureate International Universities)'nda bağımsız direktör olarak çalışan Zoellick ise bu mektubu Laureate'in CEO'su Douglas L. Becker ile paylaştığı belirtildi.

Babacan'ı, Becker’a öneren Zoellick, eski Başbakan Yardımcısı'nın iyi bir "rektör" olabileceğini belirtti. 

- İşte Babacan'ın o "iş başvurusu" mektubu;

"Sevgili Bob,

Türk hükümetlerindeki 13 yıllık görev yaptıktan sonra, bu hafta sonu görevimden ayrılıyorum.

Dışişleri Bakanı, AB Bakanı, Hazine Bakanı görevlerim sırasında seninle tanışma ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum için çok mutluyum.

Bütün bu süreçte bana gösterdiğin nazik arkadaşlık ve işbirliği için sana tüm kalbimle şükranlarımı belirtmek isterim. Seninle gelecekte yine kaşılaşmayı dört gözle bekleyeceğim.

Bu fırsattan istifade başarı ve mutluluk dileklerimi iletmek isterim."

1(950).jpg

Zoellick'in Laureate CEO'suna mektubu;

"Sevgili Doug,

Laureate’in Türkiye’deki okulu ile ilgili konuşmamıza binaen sana Ali Babacan’dan aldığım aşağıdaki notu iletmek istedim. Gördüğün gibi 13 yıl boyunca üst düzeyi ekonomik görevlerde bulunmuş dünyada ve Türkiye’de çok saygın bir kişidir. Kibar, akıllı, prensipli ve düşünceli bir insandır. Senin ihtiyaçlarına bağlı olarak Ali Babacan Türkiye’de Laureate ile çalışmak için gerek Mütevelli Heyetinde gerekse Rektör olarak mükemmel biri olabilir. 

Geleceğe dair planlarını bilmiyorum ancak daha fazlasını öğrenebilirim. Bu sadece ham bir fikir fakat sana iletmek istedim."

ERDOĞAN'IN KUZENİ

Ali Babacan'ın maillerini yayımlayan superhaber.tv sitesinin sahibi olan Cengiz Er, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teyzesinin oğlu.

Uzun yıllar Kanal 7’de çalışan Er, 2006’da transfer olduğu Kanal 24’te genel yayın yönetmenliği görevine getirilmiş, daha sonra Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Çalık Holding bünyesinde kurulan A Haber kanalında bir süre genel yayın yönetmenliği görevini üstlenmişti.

"VATANDAŞLIK'TAN DA ÇIK ALİ BABACAN"

Aynı haberi bugün sayfasına taşıyan Yeni Söz gazetesi ise Ali Babacan'a sert tepki göstererek "Vatandaşlıktan da çık Ali Babacan" başlığını kullandı. Kadir Mısıroğlu'nun başyazar olduğu Yeni Söz gazetesi de Erdoğan'a yakınlığıyla biliniyor.
va.gif

Kaynak: Odatv

 

İlgili Haberler