Ali Erbaş: "Yanlış din algılarının sebebi biziz"

Ali Erbaş: "Yanlış din algılarının sebebi biziz"
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Malatya'da katıldığı bir programda, "Hala birtakım yanlış din algılarının peşinden gidenler varsa bundan mesul olan biziz"

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malatya Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, din görevlileriyle bir araya geldi.

Din eğitimi ve hizmetinin daha nitelikli olması için gayret gösterdiklerini belirten Erbaş, "Yanlış din algılarının peşinden gidenler varsa bundan sebebi biziz" dedi.

Erbaş, dünyada insanları acımasızca İslam'dan uzaklaştırma projesi yürütüldüğünü vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Peygamberimizi hatırlayalım. Peygamberimiz kalpleri kararmış, muannit, putperest insanlarla her türlü işkenceyi, cezayı göze alarak nasıl mücadele etti? Biz de onun gibi mücadeleci bir ruha sahip olursak işte o zaman 'El ulema verasetül enbiya' sıfatını hak edeceğiz. Fırsatlar önümüzde, gençler bizi bekliyor. Hangi mahallede görevliysek o mahallede hala Kur'an-ı Kerim okumasını bilmeyen varsa, hala birtakım yanlış din algılarının peşinden gidenler varsa bundan mesul olan biziz."

"İmam önderdir, örnektir. Eğer siz, gönülleri fethederseniz, sizin gibi olmak isteyen nesiller çoğalır." diyen Erbaş, insanları dünyevileşme hastalığından korumak gerektiğini bildirdi.

 

İlgili Haberler