Ali Koç istifa ediyor

Ali Koç istifa ediyor
Fenerbahçe'ye başkan adayı olması beklenen Ali Koç, adaylık için 1907 Fenerbahçe Derneği'nden istifa ederek, başkanlık için ilk adımı atacak.

Fenerbahçeli taraftarların merakla beklediği başkanlık konusunda yakın zamanda gelişmeler yaşanacak. Ali Koç, başkanlığını yaptığı 1907 Fenerbahçe Derneği'nden istifa ederek, başkanlık için ilk adımı atacak.

1907 Fenerbahçe Derneği’nin 25 yılı nedeniyle gerçekleşecek olan balo bu akşam Four Seasons otelde gerçekleşecek. Gece 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç’un yapacağı konuşma 22.00'den itibaren derneğin youtube kanalından canlı yayınlanacak.

Ali Koç, Fenerbahçe başkanlığı için ciddi ve oldukça profesyonel şekilde çalışıyor. Futbolu tamamen profesyonellere bırakmayı planlayan Koç'un yönetim kurulu listesi üzerinde bazı çalışmalar yaptığı biliniyor. Genç başkan adayının kendisi gibi genç isimlerden oluşan bir yönetim kurulu listesi oluşturacağı ise duyumdan çok net bilgi.

Koç'un, hali hazırda Aziz Yıldırım yönetiminde görev alan Ozan Balaban'ı istediği biliniyor.

Koç'un ayrıca Burhan Karaçam, Simla Türker Bayazıt, Gökhan Akça, Fethi Pekin, Ömer Koray Uzun ve Murat Zorlu gibi genelde 40 yaşın altında isimlerle yönetim kurulu için bilgi alışverişi yaptığı biliniyor.

Yaptığı açıklamada ilk kongrede Fenerbahçe başkanlığına aday olacağını açıklayan Ali Koç sessiz ve derinden çalışmalarını sürdürüyor.

Beko şirketi sayesinde Barcelona ile yakından bağlantısı olan Koç bir süredir 1907 Derneği'nden yakın çalışma arkadaşları Fethi Pekin ve Rıfat Perahya'ya Barça'nın yönetim şeklini inceletiyor.

İkilinin hazırladığı raporu inceleyen Ali Koç'un kafasında başkan seçilmesi durumunda Fenerbahçe'de yepyeni bir yapılanmaya girişmek ve Barça'nın ayak izlerini takip etmek var.

Ali Koç uzun bir süredir Barcelona'yı izletiyor. Futbol takımını değil yönetim şeklini. Koç'a gelen detaylı bir Barça raporunda ise çok dikkat çekici bir nokta var. Kulübün efsane oyuncularından Johan Cruyff'a ''onursal başkanlık'' verilmesi.

Alex de Souza'ya onursal başkanlık verilmese bile kulüpte önemli bir görev verilmesinin düşünülebileceği, bunun kulüp için birleştirici bir nokta olabileceğinin altı çizildi. Alex'e verilebilecek görevler arasında, 'alt yapı sorumlusu', 'futbol direktörlüğü', 'global direktörlük' gibi görevlerin olabileceğinin de altı çizildi.

İlgili Haberler