Ali Koç resmen göreve başlıyor

Ali Koç resmen göreve başlıyor
Aziz Yıldırım’a karşı rekor oyla Fenerbahçe başkanlığına seçilen Ali Koç bugün mazbatasını alarak resmen göreve başlayacak. Ali Koç’un bugün törende yapacak açıklamalarını hem Fenerbahçe taraftarı hem de futbol kamuoyu merakla bekliyor.

Pazar günü rekor oyla Fenerbahçe başkanlığına seçilen Ali Koç bugün Ülker Stadı’nda düzenlenecek törenle mazbatasını alarak resmen göreve başlayacak. Taraftarlara açık olacak tören saat 18.00’da başlayacak. Törene Aziz Yıldırım’ın katılıp katılmayacağı ise henüz bilinmiyor. Yıldırım, sandıklardan çıkan ezici çoğunluğu görünce oy sayımı tamamlanmadan Ülker Stadyumu'nu terk etmişti.

ÖNCE YENİ SPORTİF DİREKTÖR

Bugün mazbatasını alacak olan Ali Koç ve yönetimini yoğun bir gündem bekliyor. Özellikle futbolda yapılacak yeni yapılanma merakla bekleniyor. Ali Koç’un bugün yapılacak törende yeni sportif direktörü açıklayacağı belirtiliyor. Sportif direktörlük konusunda ise en çok dillendirilen isim ise Damien Comolli. Ali Koç’un Comolli ile resmi anlaşmaya varmasının ardından yeni teknik direktörün belirlenmesine geçilecek ve yeni kadronun kurulmasına başlanacak. Kulislerde dolaşan haberlere göre Ali Koç yönetiminin Aykut Kocaman ile çalışması beklenmiyor. Yeni yönetimin kariyerli ve yabancı bir teknik adamla çalışma isteği bulunsa da düşük bir ihtimalle Aykut Kocaman ile yola devam edilmesi e gündemdeki yerini koruyor.

ALT YAPIYA ÖNEM VERİLECEK

Ali Koç seçim çalışmaları boyunca alt yapının önemine vurgu yaptı. Bu doğrultuda yeni sportif direktör ile birlikte alt yapıda da ciddi çalışmalar yapılacak ve genç oyuncuların yetişmesine önem verilecek. Ali Koç’un sportif direktör Comolli ile birlikte başta alt yapı olmak üzere pek çok uzun vadeli planı harekete geçirmesi bekleniyor.

MALİ DENETİM YOLDA

Ali Koç’un mazbatayı almasının ardından çalışma yapacağı bir diğer önemli konu ise mali sorunlar. Milliyet gazetesinin haberine göre, bağımsız bir denetim şirketi ile çalışacak olan Ali Koç, kulübün gelir ve giderlerini tek tek hesaplatacak. Ayrıca kulübün gerçek borcu öğrenilerek buna göre yeni mali politikalar hayata geçirilecek.