Ali Koç: Sızdırılan veriler, sadece maç verileri değil

Ali Koç: Sızdırılan veriler, sadece maç verileri değil
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç 28 Haziran'dan itibaren, 178 ayrı mesajla dışarıya yollanmış, bunun neresi normal? Bu kişiler medyaya kurtlarını döksün diye bekledik, basın toplantısı yapsınlar bekliyorum. Mahkemeye de versinler” dedi.

Divan Kurulu toplantısında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takım ile sızdırılan verilerin sadece maç verileri olamadığını belirterek, 28 Haziran'dan itibaren, 178 ayrı mesajla dışarıya yollanmış, bunun neresi normal? Bu kişiler medyaya kurtlarını döksün diye bekledik, basın toplantısı yapsınlar bekliyorum. Mahkemeye de versinler” dedi.

Futbolda beklentilerimizin çok uzağındayız. Bu sürecin sıkıntılı olacağını biliyorduk ama bazen de şans yanımızda olmadı. Giuliano ve Josef gibi 2 temel oyuncuyu satmak zorunda kaldık. Cocu'nun hakkını vermek istiyorum. Bu 2 oyuncuyu kaybetti. Satmasaydık hata yapmış olurduk. Yeni bir takım kurduk sancılı olacağını biliyorduk. Arzu ettiğimiz takımı çabuk oluşturamadık, bu bir öz eleştiri. Samandıra'nın dengesi de öyle. FFP için de geciktik. Aldığımız 9 puan tabi bununla savunulamaz. Bu kötü başlangıcın sonu güzel olacak. Kulübün işleyişini çağın gereklerine uyacak şekilde değiştirmeye çalışıyoruz. Bu kolay bir süreç değil. Son 5 maçın dördünde gol yemedik, savunma oturdu. Bu kötü günler geride kalacak. Ofansif futbol oturunca da galibiyetler serisi gelecek. Kötü günlerin çoğu geçti. Başarımızı istemeyen bir kitle var. Bizde bütün bu eşikleri aşacak, bilgi, birikim, enerji her şey var, buna inanın. Biz inandığımız yolda gideceğiz. Başarılı olacak mıyız bunu da zaman gösterecek.

"SIZDIRILAN BİLGİLER SADECE MAÇ VERİLERİ DEĞİL..."

3 hoca konusu çok işleniyor. Davranış, söylem, inanmama, başarısızlık beklentisi, bilgi sızdırma olayı var. Bilgi sızdırma enteresan, çok normalmiş gibi kamuoyuna aktarmak, basitleştirmek bu sektörün nasıl yozlaştığının da bir örneği... Bu arkadaşlarla yollarımızı ayırdık. Zamanlamamız plan çerçevesinde oldu. Bu 3 hocadan biri için geçerli, sızdırılanlar sadece maç verisi değil. 28 Haziran'dan itibaren, 178 ayrı mesajla dışarıya yollanmış, bunun neresi normal? Bu kişiler medyaya kurtlarını döksün diye bekledik, basın toplantısı yapsınlar bekliyorum. Mahkemeye de versinler. Bu insanlar bizle randevu isteyeceklerini bile basın üzerinden söylediler. Sonra iki saat görüştük. Pişman olduklarını söylediler. Basın açıklaması yapacaklarını söylediler. Bizim için makuldu. Çünkü bu kişilerin aileleri ve çocukları da kötü etkileniyor. Kaleci antrenörünün oğlu okulda sıkıntı yaşamış. Halı, o, bu her şey itiraf edildi. Murat hocanın çocuğuyla ilgili bir durum olmuş. Ben de çocuklar konusunda hassas olduğum için okula gidip çocuğu ziyaret etmek istedim. Sonra bir baktım konuşmalarımız yine basında yer aldı. Yine dayanamayıp basına verdiler. Ailelerinin suçu yok yedikleri şeyden ailenin suçu yok diye maaş da verelim dedim. Fakat dayanamıyorlar sözlerimiz hep basında çıkıyor, biz de bu iş bitti dedik. Mesaj atıyorlar. Affedin diyorlar, çocukların resmini atıyorlar. Hassas noktama dokunuyorlar. Ali Koç dolduruşa geldi deniyor. Vicdandan merhametten de anlamıyorlar. Bu kadar olağan dışı bir olayı medyadaki abilerine anlatıyorlar...

"YÖNETİM İÇİNDE SORUN YOK"

Yöneticilerimiz tekme tokat kavga etmiş, ben ayırmışım diye haber çıkıyor. Bizim gibi insanlar arasında bunlar olmaz. Bu haberler nereden çıkıyor? Medyadaki virüsler ve küçük insanlar bunlar. Aramızda hiç bir sıkıntı yok. Fenerbahçe ile var olanlarla, Fenerbahçe için var olanlar arasında mücadele var. Yalan yanlış haberler çıkartıyorlar. Camiadaki bazı insanlar bunlardan etkileniyor. Yoksa vız gelir tırıs gider. Benim umrumda bile değil. Türk futbolu belli bir noktaya gelecekse medyada da değişim sağlanmalı bu iş böyle gitmez.