Kulüpler Birliği'nden Mehmet Büyükekşi kararı: Ağaoğlu açıkladı

Kulüpler Birliği'nden Mehmet Büyükekşi kararı: Ağaoğlu açıkladı
TFF seçimleri öncesi tek başkan adayı olan Mehmet Büyükekşi ile ilgili Ali Koç'tan sonra bir açıklama da Kulüpler Birliği ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'ndan geldi

Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri için geri sayım sürerken, şu anda adaylığını koyan tek isim Mehmet Büyükekşi''ye Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç karşı çıkmıştı. Koç, FETÖ suçlamasıyla Büyükekşi''nin aday olmaması gerektiğini bildirmişti.

Buna rağmen Büyükekşi, resmen aday olurken, bir açıklama da Kulüpler Birliği ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu''ndan geldi.

16 Haziran''daki seçim öncesi Kulüpler Birliği olarak toplandıklarını belirten Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Büyükekşi konusunda kulüpler olarak anlaşmaya varamadık. Adayların resmi başvuru süresi 9 Haziran''da saat 17.00''de bitiyor, dolayısıyla 48 saatten fazla süre var. Başka adayların da çıkma ihtimali göz önüne alınarak, cuma günü tekrar bir araya gelerek, kesinleşmiş adaylar üzerinden tekrara değerlendirme yapmayı uygun gördük. 

Son gelişmeleri değerlendirip o doğrultuda kararlar alacağız veya kulüp başkanları kendi iradeleri doğrultusunda hareket edecek. Farklı düşüncelere sahip olan başkanlarımız var. TFF, futbolun amir kurumu. Futbolu yöneten bir kurum, bu süreçle alakalı geçmişte yaşadığımız sorunları göz önüne aldığımızda tekrar aynı sorunları yaşamamak için başkanların tamamı çok büyük hassasiyet gösteriyor. 

Değişik düşünceler var, bunu saygıyla karşılıyoruz. Ama öncelikle perşembe günü aday başvuruları tamamlandıktan sonra 16 Haziran''a kadar tekrar bir araya gelip, son durumu değerlendireceğiz.

Ülke futbolu adına çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Gelirlerin düşmesi, kulüplerin içine düştüğü ekonomik sıkıntıların artarak devam etmesi, TFF Başkanı''nın istifa etmesi, ondan önce MHK ile ilgili sorunlar. Son 10 yılda pandemi hariç bu sıkıntıların olduğu bir süreç hatırlamıyorum. Bugün Türk futbolunun gelmiş olduğu nokta acil, akılcı çözümler gerektiriyor." 

İlgili Haberler