Ali Tatar'ın ailesini ağlattılar

Ali Tatar'ın ailesini ağlattılar
FETÖ kumpası sonucunda intihara sürüklenen Yarbay Ali Tatar'ın ailesini mahkeme salonuna almadılar.

Amirallare Suikast kumpasında Yarbay Ali Tatar'ı ikinci kez ifadeye çağırıp intiharına yol açan dönemin özel yetkili savcısı Süleyman Pehlivan’ın yargılanmasına başlandı. Duruşma Yargıtay 9.Ceza Dairesi duruşma salonunda gerçekleşti.

DURUŞMA SALONUNDA NELER OLDU

OdaTV'nin haberine göre, sanık Süleyman Pehlivan’ın yaklaşık bir saat süren savunmasının ardından avukatı Özkan Kurnaz, Pehlivan’ın cezaevinde tecritte tutulduğunu ve havalandırmaya bile tek başına çıkarıldığını söyleyince, Ali Tatar’ın ablası Hürriyet Ünver, “Peki benim kardeşim ne yapsın. Gözlerimin içine bak” diye bağırdı. Mahkeme Başkanı Burhan Karaloğlu, Ünver’in dışarı çıkarılmasını istedi. Ancak Ünver çıkmayacağını bildirerek, “Sustum. Bekleyeceğim. Yıllardır bugün için bekliyordum” dedi. Görevliler tekrar Ünver’i dışarı çıkarmaya zorladı. Başkan da “bana zor kullandırtmayın” diyerek tepki gösterdi. Ancak daha sonra Ünver’in salonda kalmasına izin verildi.

Davaya katılma talebinde bulunan Ahmet Tatar da duruşmada yaptığı konuşmada, Süleyman Pehlivan’ı kardeşinin kaybından birinci derecede sorumlu tuttuğu adam olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

“Adeta Süleyman Pehlivan kan davası güder gibi kardeşimin peşine düştü ve yakalama kararını çıkarttı. Bu yalan bombardımanından duygusal olarak etkilenen kardeşim, yeniden tutuklamayı kabullenemedi ve 19 Aralık’ta yaşamına son verdi. Fezlekeyi inceledim. 8 yıldır bugünü bekliyorum. Ancak fezlekede Ali Tatar’ın isminin bir kez dahi geçmemesinden son derece üzgünüm. Örgüt üyeliği arıyorsanız Ali Tatar soruşturmasına bakmanız yeterlidir. Mümkün olmayacak zararlar gördük. Murat Özenalp, Cem Çakmak, Kuddisi Okkır’ı, 15 Temmuz’da 249 evladımızı bu alçak örgüte kurban verdik. Asıl beklediğim Süleyman Pehlivan’ın yargılanmasıydı ve şimdi onu sanık sandalyesinde görüyorum. Bu bize Allah’ın lütfudur. Kardeşim Ali Tatar devletin engel olamadığı bir adaletsizlik sürecinin kurbanıdır. Devletin bize adalet borcu vardır. Kendi içinde bunun sorumlularını bulmak zorundadır. İşte huzurunuzdaki sanık onlardan biridir. Kişisel kin ve nefretle kendisini sağlıksızlaştırmam. Ancak adalet tehzil edilmez ise, sorumlu tutuklarımın peşine bizzat takılır, yakalanmaları ve tutuklanmaları için elimden geleni yaparım. Onlarla karşılaşırsam bilmem ne yaparım. Nitekim 15 Temmuz’dan sonra bu şahsı teşhir etmem sonucu teslim olmak zorunda kaldı. Devletin hukukunun önüne çıkarıldığını görüyorum. Artık görev ve sorumluluk sizde. Biz de bu sürecin parçasıyız. Talebin açık, yalın nettir; Adalet istiyorum.”

Taleplerin alınmasından sonra savcı mütalaasını verdi. Savcı Tatar Ailesi’nin müdahillik talebinin reddi ve sanık Süleyman Pehlivan’ın tutukluluğunun devamı yönünde görüş bildirdi. Mahkeme ara karar için duruşmaya ara verdi.

“BENİ BURAYA GÖMÜN. ALİ BUGÜN ÖLDÜ. BUGÜN ONU ÖLDÜRDÜNÜZ”

Yargıtay 9.Ceza Dairesi duruşma salonunda görülen davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme Tatar Ailesi’nin davaya müdahil olma talebini, “doğrudan zarar görme” olmadığı gerekçesiyle reddetti. Süleyman Pehlivan’ın tutukluluğuna devam kararı veren mahkeme, duruşmayı 3 Mayıs 2018’e erteledi. Karar açıklandıktan sonra Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar, “bir şey söylemek istiyorum”diye seslendi mahkemeye. Başkan dışarı çıkmalarını isteyince Ahmet Tatar araya girerek, “Bir daha ki duruşmalara gelebilecek miyiz” diye sordu. Mahkeme Başkanı, “Duruşmalar herkese açık. Tabi ki gelebilirsiniz” diyerek karşılık verdi. Ancak Ahmet Tatar duruşma salonunda şöyle bağırdı; “Yargı ayağı olarak cinayet işledi. Nasıl zarar görmedik. Sizin kardeşiniz olsa ne yapardınız. Olur mu bu adalet mi? Kendi kardeşinize bu yapılsa ne olurdu?”

Mahkeme Başkanı ise Tatar Ailesi salondan çıktıktan sonra görevlilere, Tatar Ailesi için “bu insanlar bir daha duruşmaya girmeyecek” talimatı verdi ve “burası gösteri yeri mi” diye tepki gösterdi. Tatar Ailesi’nin tepkileri duruşma salonunun dışında devam etti. Ahmet Tatar, “Bu dava burada bitmiyor. FETÖ ile mücadelenizde başarılar. Böyle mi mücadele ediyorsunuz” diye bağırırken, ablası Hürriyet Ünver, “Beni buraya gömün. Ali bugün öldü. Bugün onu öldürdünüz” dedi.

İlgili Haberler