Ali Türkşen 'Yeni Parti'ye katıldı

Ali Türkşen 'Yeni Parti'ye katıldı
Balyoz Mağduru ve Kardak kahramanı Komutan Ali Türkşen Akşener liderliğinde kurulacak olan 'Yeni Parti'ye katıldığını açıkladı.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Kardak kahramanı SAT komandosu emekli Albay Ali Türkşen, 1996 yılında Batman Sason'da mayına basarak iki bacağını kaybeden Jandarma Er ve gazi İzzet Ertunç'u Anıtkabir'e götürdü. Türkşen, Ata'nın mozolesine çıkan merdivenlerde, gazi Ertunç'u sırtına alarak taşıdı. 44 yaşındaki Ertunç, o fotoğrafın öyküsünü anlattı.

“ÇOK DUYGULANDIM”

Ertunç, “Tekerlekli sandalyede olduğum için Anıtkabir merdivenlerinden çıkmak mümkün değildi. Komutanım beni sırtına aldı, Atamızın huzuruna öyle çıktık ve yine komutanımın sırtında indim. Biz bu ülke için canımızı vermeye hazırız. Ben bacaklarımı feda ettim. 15 Temmuz sonrası ise gazi ve şehitler arasında ayrımcılık olması bizi incitti. Türkşen gibi vatansever bir komutanın beni sırtında taşımasından çok duygulandım. Ama ‘Bana mı gazi oldun' diyebilecek kadar küçülen insanlar var. Vatan hainleri ve yardakçıları, tüm değerlerimize saldırıyor. Biz Atatürk'ün kurduğu bu ülkenin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz” dedi.

Emekli Albay Ali Türkşen, Balyoz davası kapsamında Hasdal Cezaevi'nde 3.5 yıl yatmış, 16 yıl hapse mahkum olmuş ve davanın “kumpas'' olduğu ortaya çıkınca da beraat etmişti.

Türkşen de yaptığı açıklamada “Bu ülkede gazilik, gerçek anlamda anlaşılmıyor. 15 Temmuz sonrası yaşanan ayrımcılık gazilerimizi çok incitti. Şehit ve gazi kardeşlerimiz için ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz” dedi.

'YENİ PARTİ'YE KATILDI

Öte yandan eski SAT komandosu emekli Albay Ali Türkşen, 'Yeni Parti' için hazırlık yapan Meral Akşener'in kendisine teklif yaptığını açıkladı. Türkşen, Meral Akşener'in teklifini kabul ettiğini duyurdu.

Türkşen'in açıklamaları şöyle:

" Bugün katıldığım bir ropörtaj sırasında sorulan soru üzerine Sn. Meral Akşener’den partisine katılma teklifi geldiğini söyledim. Bu konudaki açıklamanın Sn. Akşener’den gelmesi daha uygun olmakla birlikte olay kendiliğinden geliştiği için açıklamakta sakınca görmedim. Türkiye’nin güzel yarınları adına hayırlı olacağına inandığım bu hareketi medeni bir şekilde eleştirecek olanlara teşekkür ederim. Bu arada katılma teklifini kabul ettiğimi de belirtmeyi unutmuşum. Kusura bakmayın"

İlgili Haberler