Ali Türkşen: "Yunanistan Enosis hayallerinden vazgeçmiyor"

Ali Türkşen: "Yunanistan Enosis hayallerinden vazgeçmiyor"
İYİ Parti GİK üyesi Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Bodrum'da katıldığı bir söyleşide Yunanistan'ın Enosis hayallerinden vazgeçmediğini belirtip, Ege'deki adalar soruna dikkat çekti.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü nedeniyle, Bodrum'daki bir otelde '18 Mart Çanakkale Zaferi, Adalar Sorunu ve Kardak Krizi' konulu söyleşi düzenlendi. 

Söyleşiye katılan İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Balyoz mağduru Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Yunanistan'ın Enosis (Kıbrıs adasının Yunanistan'a bağlanması) hayallerinden vazgeçmediğini belirtip, Ege'deki adalar soruna dikkat çekti.

"Devletimiz ve hükümetimiz gerekli tedbirleri almalı aksi takdirde adalar ile birlikte, Kıbrıs da uzun vadede elden gidecek gibi duruyor" diyen Türkşen, sözlerine şöyle devam etti:

"Alay edenler bile var. 'Ufacık kaya için laf ediyorlar' diyorlar. Sizin o ufacık kaya dediğinize biz, 'Vatan' diyoruz. Bu kayalar vatan toprağıdır, kırmızı çizgimizdir. O dönemi yaşayanlar bilir, savaşın kıyısından döndük. Okullarımızda ve sivil toplum kuruluşlarımızda gençlerimize bu konuların ne kadar hayati önemde olduğu öğretilmeli. Yunanlar bizim her sıkıntılı durumumuzda adalar konusunda bir adım daha atıyor. Enosis hayallerinden vazgeçmiyor, yaşamaya müsait olmayan toprakları yaşanabilir kılmak için ellerinden geleni yapıyor. İleride uluslararası mahkemeye gittiğimizde, '20 yıldır neden bir şey yapmadın' diye sorarlar." 

'MUSTAFA KEMALSİZ BİR ÇANAKKALE ASLA KABUL EDİLEMEZ'

Emekli Koramiral Ekmel Totrakan da Çanakkale Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün önemine değinerek "Burada kazandığı taç ile ülkeyi önce 30 Ağustos'ta kurtuluşa, 29 Ekim'de de kuruluşa götürmüştür. Bu açıdan Çanakkale Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti için çok özeldir. Mustafa Kemalsiz bir Çanakkale ise asla kabul edilemez" dedi. Söyleşi, Türkşen ve Totrakan, izleyicilerin sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

Söyleşinin ardından Türkşen, 'Kardak'ta Kahraman, Hasdal'da Esir' ve '1963'den Günümüze SAT Komandoları ve Anılarım' isimli kitaplarını imzaladı.