Ali Yerlikaya: Türkiye yüzyılının terörün en ufak bir etkisinin olmadığı bir yüzyıl olması için uğraşıyoruz

Ali Yerlikaya: Türkiye yüzyılının terörün en ufak bir etkisinin olmadığı bir yüzyıl olması için uğraşıyoruz
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleşen saldırı sonrası açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya çeteler ve teröristlerle mücadelenin süreceği mesajını verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya canlı yayında Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu sabah 09.30 itibariyle İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğümüz girişinde alçak, hain terör saldırısı girişiminde bulunulmuştur. Kahraman polisimizin cevvaliyeti, kararlılığı, sezgisiyle onlar araçtan iner inmez silahla mukavemette bulunulmuş, bu esnada teröristlerden biri kendi üzerindeki bombayı patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından ateş edilerek etkisiz hale getirilmiştir.

Öncelikle Ankara’mıza, tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diyorum. Kahraman polisimi kutluyorum. Birazdan buradan hastaneye gideceğim. Polislerimizin tedavisi devam ediyor ve hayati tehlikeleri bulunmuyor. Arkadaşlarımı tebrik ettim.

Göreve geldiğim günden bu yana zehir tacirleriyle, hain terör örgütleriyle mücadele ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde hükümetimiz 21 yıldır son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele ediyor. Biz Türkiye Yüzyılı’nda terörün en ufak bir olumsuz etkisinin olmadığı bir yüzyıl olması için gayret gösteriyoruz. Bunu aziz milletimizin duaları ve hükümetimizin azim ve kararlılığı ile başaracağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Arkadaşlarımız, emniyet birimlerimiz, olay yerinden başlangıç yerine varıncaya kadar tüm detaylarıyla inceleme başlattılar. Adalet Bakanımız açıklama yaptı olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Detaylara ulaşıldıkça bilgileri sizlerle paylaşacağız.

SUÇ ÇETELERİ VURGUSU

Göreceksiniz devletimizin kararlılığıyla bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Hem terör örgütlerinin hem suç çetelerinin zehir tacirlerinin hepsinin ama hepsinden bizim gücümüz dirayetimiz kararlılığımız üstesinden gelecektir. Hiç birinin şüphesi olmasın.

SOSYAL MEDYA MESAJI

Bu saldırı girişimi olduğu andan hemen sonra yayın yasağı getirildi. Ancak sosyal medyada yapılan paylaşımlar var. Bunlarla ilgili de gereken yapılacaktır.

Sosyal medya hesaplarından acımızın olduğu noktada görüntüleri paylaşanlarla ilgili soruşturmayı başlattık. Uyarıyorum, lütfen görüntüleri silsinler.

Cumhurbaşkanımız anbean takip ediyor, bilgileri arz ettik, talimatlarını aldık.

İlgili Haberler