Netflix'e romantik drama LGBTQ dizisi geliyor

Netflix'e romantik drama LGBTQ dizisi geliyor
Heartstopper adlı yeni bir genç LGBTQ romantik drama dizisi için hazırlanan Netflix, 22 Nisan 2022 Cuma günü yayınlanacağını duyurdu.

TeknolojiOku''dan alınan bilgilere göre; Alice Oseman''ın çizgi romanlarından uyarlanan Heartstopper , bir İngiliz okulunda tanışan ve birbirlerine karşı hisler geliştiren iki çocuğun hikayesini anlatıyor.Dizi de düşünceli bir aşk, yaşam ve dostluk hikayesi var.

Heartstopper başlangıçta Tumblr ve Tapas''ta bir web çizgi romanı olarak piyasaya sürüldü, burada anında hit oldu ve Oseman''ın aynı karakterlerle ilk romanı Solitaire’e ilham oldu. O zamandan beri, yaratıcı Alice Oseman, dördüncüsü kısa süre içinde yayınlanacak olan üç kitap cildi yayınladı.

Oseman, Netflix dizisinin senaryosunu da yazdı.

Sherlock, Doctor Who, Daredevil ve daha fazlasıyla yaptığı çalışmalarla tanınan ödüllü yönetmen Euros Lyn, dizinin sekiz bölümünün tamamını yönetecek ve See-Saw filmleri ( Top of the Lake, State of Union ) Netflix ile birlikte üretecek.

See-Saw Films''in baş yapımcısı Patrick Walters şu yorumu yaptı:

“Heartstopper, bireyselliği kutlayan, kabulü teşvik eden ve hepsinden önemlisi yüzünüzü gülümseten bir gösteri. Bu kadro tam olarak bunu yapıyor, rollerine yürek, mizah ve karmaşıklık getiriyor.”

Heartstopper Netflix''te ne zaman yayınlanacak ?

Resmi teaserın yayınlanmasıyla birlikte artık Heartstopper''ın 22 Nisan 2022 Cuma günü Netflix''e geleceğini doğrulayabiliriz.

Dizi sekiz bölümden oluşacak ve her bölüm 30 dakikadan oluşacak.

Heartstopper''ın konusu nedir ?

Alice Oseman''ın çizgi romanlarından uyarlanan Netflix''in Heartstopper serisi, iki İngiliz gencin, Nick Nelson ve Charlie Spring''in tamamı erkek bir ilköğretim okulundaki hikayesini anlatıyor. Gergin, eşcinsel olan Charlie ve neşeli, yumuşak kalpli bir rugby oyuncusu olan Nick, bir gün sınıfta birlikte oturmak zorunda kalırlar.

Arkadaşlıkları kısa sürede eşcinsel olan Charlie için daha fazla anlamlı hale gelir, ancak başlangıçta Nick ile bir şansı olduğuna inanmaz. Ancak Nick, Charlie ile ikisinin de düşündüğünden daha fazla ilgilenir. Heartstopper aşk, dostluk, sadakat ve akıl hastalığı ile ilgilidir.

Heartstopper''da kimler oynuyor?

On binden fazla kişinin seçmelere katıldığı seçme çağrısının ardından, Nick Nelson''ı oynamak için Kit Connor ( Rocketman, His Dark Materials ) seçildi. Yeni gelen Joe Locke , Charlie Spring rolünü aldı. Kit ve Charlie''nin oyuncu kadrosu hakkında yazar Alice Oseman şunları söyledi:

“İkisi de çok yetenekli, tatlı, eğlenceli, akıllı ve çok mükemmeller. Onları tanımak ve onları Heartstopper evrenine davet etmek çok eğlenceliydi ve karakterleri ekranda hayata geçirmelerini görmek için sabırsızlanıyorum. Nick ve Charlie, neredeyse on yıldır birer karakter olarak varlar ve benim en sevdiğim iki karakterim. Oyuncu seçimi konusunda biraz endişeliydim ama Kit ve Joe''yu seçtiğimiz için çok mutlu ve heyecanlıyım.

Bu hikayeyi hayata geçirme konusunda son derece tutkulu olan inanılmaz yetenekli genç oyunculardan oluşan bir grup bulduk. Onlarla karakterler, hikayeleri ve hikayedeki önemi hakkında konuşmak için çok zaman geçirdim ve her oyuncunun parlayacağını biliyorum.”

Yönetmen Euros Lyn ekledi: Nick ve Charlie''yi oynayacak ve neşeli aşk hikayelerini ekrana getirecek, Kit ve Joe''dan daha mükemmel bir çift hayal edemiyorum."

Elle Argent''ı 17 yaşındaki İngiliz Siyahi trans aktör Yasmin Finney canlandıracak . Diğer oyuncular arasında William Gao , Corinna Brown , Kizzy Edgell , Cormac Hyde-Corrin , Tobie Donovan , Rhea Norwood ve Game of Thrones oyuncusu Sebastian Croft yer alıyor .

20 Mayıs''ta Alice Oseman , Jenny Walser''ın Heartstopper''da Tori Spring''i oynayacağını doğruladı : “Seçmelere başladığı andan itibaren onu kadroya almamız gerektiğini biliyordum. Onu Tori olarak görmeni sabırsızlıkla bekliyorum!!”.

Twitter''daki Alice Oseman, yapım süreci boyunca ve ötesinde birçok oyuncu seçimi güncellemesi de sağladı.

Kasım 2021''de Fisayo Akinade''nin Bay Ajayi''yi oynayacağı, Chetna Pandya''nın Koç Singh''i oynayacağı ve Alan Turkington''un Bay Lange''i oynayacağı ortaya çıktı.

Heartstopper''ın üretim durumu nedir ?

Netflix''in Heartstopper dizisinin prodüksiyonu 2021 Nisan ayının sonlarında başladı ve Haziran 2021''e kadar devam etti. Tüm seri İngiltere''de çekildi.

Dizinin ülkemizde yayınlandıktan sonra nasıl tepkiler alacağı ise şimdiden merak konusu. LGBTQ konusunda keskin ve net tavrı olan büyük bir izleyici kitlesi olduğu düşünüldüğünde Heartstopper’ın oldukça gündem oluşturacağı kesin.

İlgili Haberler