"Ya tamam, ya devam"

"Ya tamam, ya devam"
"Ya tamam, ya devam"

Hacettepe Üniversitesi'nin takım kaptanı milli basketbolcuHüseyin Beşok, aktif sporculuk yaşantısına devam edip etmeme yönünde

Beko Basketbol Ligi takımlarından Hacettepe Üniversitesi'nin kaptanı milli basketbolcu Hüseyin Beşok, aktif sporculuk yaşantısına devam edip etmeme yönünde vereceği kararı, sezon sonuna bıraktığını söyledi. Beşok, Hacettepe Üniversitesi olarak ligde sıkıntılı günler yaşadıklarını, takım olarak bunun üstesinden gelebilmek için büyük bir uğraş verdiklerini belirtti. Ligde 4 galibiyetle puan cetvelinin son sırasında bulunduklarını anımsatan Beşok, kalan 7 maçtan en iyi neticeleri alarak kümede kalmayı hedeflediklerini kaydetti. Uzun süredir basketbol oynadığını ve artık yaşının da ilerlediğini dilegetiren Beşok, "38 yaşındayım. Kariyerim süresince bir çok takımda önemli başarılar yaşadım. İki senedir Hacettepe Üniversitesi takımının formasını giyiyorum. Geçen sene de özellikle maddi yönden sıkıntılar yaşamıştık. Bu sene de ligde kalabilmek adına bir mücadele içindeyiz. Bu da benim için bir tecrübe oluyor" diye konuştu.

 

Kariyerinin son dönemlerinde formasını giydiği takımın ligden düşmesini istemediğini anlatan Beşok, sezon sonunda ligde kalacaklarına inandığını ifadeetti.

 

"Basketbol oynamayı çok seviyorum"

 

Beşok, aktif sporculuk yaşantısına devam edip etmeme konusunda da net bir karar vermediğini, bu kararı sezon sonuna bıraktığını vurgulayarak, şunlarısöyledi:

 

"Basketbol oynamayı çok seviyorum. Bugüne kadar sürekli 'Vücudum elverdiği, başarılı olduğum sürece oynamak istiyorum" düşüncesini taşıdım. Bu nedenle henüz bir karar vermiş değilim. Sezon sonu ailemle birlikte oturup değerlendirme yaptıktan sonra bir karar vereceğim. Ancak öncelikle takımımın durumunu düşünüyorum. Hacettepe Üniversitesi ligde kalırsa büyük ihtimalle devam ederim gibi görünüyor ama onu da bilemiyorum. Artık tüm kararı ailemle yapacağımız görüşmenin ardından vereceğim. Başarısızlığın dışında sakatlık riski beni düşündürüyor. Çünkü yaş ilerledikçe toparlanma süreci de uzuyor. Bunların da bilincindeyim ama sezon sonunda vereceğim karar Hacettepe Üniversitesi ile doğru orantılı olacak."


"Urla'ya dönmek istiyorum"

 

Aktif sporculuk yaşamına son verdikten sonra yine basketbolun içinde yer almak istediğini ifade eden Beşok, bugüne kadar antrenörlüğü hiç düşünmediğinibelirtti. Beşok, şöyle konuştu:


"İzmirliyim ve basketbolu bırakınca Urla'ya dönmek istiyorum. 3 çocuğumvar. Çocuklarıma vakit ayırmayı planlıyorum. İzmir ya da Urla'da basketbolla ilgili bir oluşum yapabilirim. Ya da gelen tekliflere, hayatın getirdiği bazışeylere bakarım. Ona göre kendime yön veririm ama basketbolu bırakırsam bir süre uzak kalmayı düşünüyorum."


Hüseyin Beşok, Türkiye'de erkekler ve bayanlarda basketbolun son dönemde oldukça ilerlediğini ifade ederek, bu gelişmenin kendisini mutlu ettiğini belirtti.