Sancar’ın ödülü Akar’a emanet

Sancar’ın ödülü Akar’a emanet
Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel madalyası ve sertifikasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a teslim etti

Nobel’li Sancar Ata’ya koştu...

Sancar, karargahta emanete alınan madalyasını 19 Mayıs’ta Anıtkabir’e teslim edecek. Sancar, daha sonra Erdoğan’la görüştü.

 

Sancar’ın ödülü Akar’a emanet

Prof. Sancar’a Nobel ödülü olarak verilen madalya ve sertifika Genelkurmay’da kasaya konuldu. Sancar, madalyasını 19 Mayıs’ta Anıtkabir’e götürecek.

Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel madalyasını ve sertifikasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a teslim etti. Sancar, madalyasını 19 Mayıs’ta Anıtkabir’e teslim edecek. İsveç’in başkenti Stockholm’de Nobel ödülü alan Sancar’ın ilk durağı Türkiye oldu. Sancar, dün sabah Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı karargahta ziyaret etti. Sancar burada düzenlenen törenle Nobel madalyasını ve sertifikasını Orgeneral Akar’a teslim etti. Madalya ve sertifika Genelkurmay’ın kasasına kondu. Madalyanın, 19 Mayıs’ta Anıtkabir’e hediye edilmesiyle ilgili program ve törenin biçimi de Genelkurmay tarafından belirlenecek.

Karargâh’ta...

Bu arada, Prof. Sancar, Recep Tayyip Erdoğan’la Ak Saray’da görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.  Görüşmede Prof. Dr. Sancar’ın eşi Gwen Sancar da yer aldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sancar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la karargahta görüştüğünü söyledi. Sancar, Nobel için kendisine verilen madalya ve sertifikayı Orgeneral Akar’a teslim ettiğini 19 Mayıs tarihinde de Anıtkabir’e giderek Atatürk’e hediye edeceğini açıkladı. Sancar, şunları söyledi : “Genelkurmay Başkanı’na teslim ettim ve Genelkurmay Başkanlığı kasasında saklanacak. Hem sertifikayı hem madalyayı teslim ettim. 19 Mayıs’ta Allah kısmet ederse Anıtkabir’e koyacağız. Bu Atatürk’ün ve cumhuriyetin madalyasıdır. 19 Mayıs’ta tekrar geleceğim ve bu madalyayı Anıtkabir’e koyacağız.” Sancar, bir başka soru üzerine de “En çok Ankara simidini ve İzmir incirini özledim” dedi.

Anıtkabir’i ziyaret

Sancar, Ankara’daki temasları kapsamında Anıtkabir’i de ziyaret etti. Prof. Dr. Sancar, Atatürk mozolesine karanfil bırakarak hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından Atatürk Müzesi’ni gezdi. Öte yandan, CHP’li Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2015 Nobel Kimya Ödülünü kazanan Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne davet ettiğini ancak Sancar’ın programının uygun olmadığını bildirdiğini söyledi. TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi Başkanlığı’nda toplandı. İlk kez Meclis Başkanvekilliği koltuğuna oturan Hamzaçebi, konuşmasına Nobel ödülü kazanan Sancar’a tebriklerini ileterek başladı. Hamzaçebi, Sancar’ı Meclis’e bizzat telefon açarak davet ettiğini belirterek, ancak programının uygun olmadığını ifade etti. CHP’li Hamzaçebi, Prof. Sancar’ın en kısa zamanda Meclis’e geleceğini de sözlerine ekledi. Öte yandan, Aziz Sancar, bugün de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Sancar, daha önce yaptığı açıklamada kazandığı Nobel ödülünü “Atatürk’e ve Atatürk’ün arkadaşları ile bütün Cumhuriyet devrimine borçlu olduğunu” vurgulayarak, “Keşke bu ödülü memleketimde alsaydım. Türklerden bu kadar ilgi olacağını bilsem 20 yıl önce Nobel’e ulaşırdım” demişti.

 

2-208.jpg

1-272.jpg