Allah’ın takibinden kurtulamazsınız!

Allah’ın takibinden kurtulamazsınız!
17 AralIk soruşturmasına verilen takipsizlik kararına tepki gösteren CHP’li İhsan Özkes, “Şayet inanıyorlarsa hakimlerin hakimi Yüce Allah’ın takibinden kurtulamazlar” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Anadolu yakasında insanları nefes alabileceği en büyük yer olarak Validebağ Korusu’na “göz dikildiğini” söyledi. “Ölülerimiz için bir Karacaahmet mezarlığımız var yeşillik olarak, dirilerimiz için Validebağ Korusu var. Son bir kaç yıldır burayı betonlaştırmak için çaba gösteriyorlar. Halk orada direniyor” ifadesini kullanan Özkes, önceki gün sabaha karşı Üsküdar Validebağ Korusu’na dozerlerin girdiğini kaydetti.  Özkes, “Halka rağmen bir şeyler elde edemeyince cami kartını kullanıyorlar. Cami birleştiren, bir araya getiren anlamındadır. Yeşili korumak için direnenleri camiye karşı direnenler gibi göstererek şeytani bir hileye başvuruyorlar. Rahmanilik görüntüsü altında şeytanilik yapılıyor” diye konuştu. AKP’nin, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığındaki kan kaybını gidermek amacıyla Gezi benzeri olayların çıkması için tahrikte bulunduğunu öne süren Özkes, “Gezi olaylarında da camiye sığınanları karalamak için ‘içki içildi, başörtülü bacılarımıza saldırıldı’ gibi iftiralar yapılmıştı. AKP iktidarı nisan ayında erken seçime gitmek ve seçime kadar da toplumsal gerginlikler yaratarak mağdur rolünü yürütmek istiyor” görüşlerini savundu.

Makul şüpheyle
17 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararının verildiğini anımsatan Özkes, “AKP İktidarında rüşvet ve yolsuzluklar için takipsizlik veriliyor ama 77 milyon insan ise makul şüpheyle takip ediliyor. Mahkemede 17 Aralık ile ilgili takipsizlik kararı verildi ama şayet inanıyorlarsa hakimlerin hakimi Yüce Allah’ın takibinden kurtulamazlar” dedi. Toplantıda, Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Hazım Zeki Sergi, din görevlilerinin sorunlarına ilişkin bilgi verdi. (AA)