Allegri Ronaldo'ya sahip çıktı

Allegri Ronaldo'ya sahip çıktı
Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, Cristiano Ronaldo'nun ilk 3 maçta gol atamamasını yorumladı.

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, 2-1 kazandıkları Parma maçının ardından ligdeki ilk 3 maçı boş geçen Cristiano Ronaldo'yu savundu.

"İtalyan futbolu, hücum oyuncularına farklı problemler yaşatır ve çözmek zaman alır." diyerek sözlerine başlayan Allegri, "Yaptığı bir hata yok ya da formunda değil gibi bir durum yok. Sadece top doğru şekilde ona gelmiyor. Net kaçırdığı bir pozisyon yok. Şimdi milli ara var ve burada bir nefes alacak. Ardından sezon hepimiz için gerçekten başlayacak." ifadelerini kullandı.

"SERIE A'DA BİR GOLCÜ 40 ATAMAZ"

Serie A'nın Ronaldo'nun daha önce oynadığı Portekiz, İngiltere ve İspanya'dan farklı bir anlayışa sahip olduğunu belirterek, "Serie A'da takımlar, diğer liglerden daha çok savunmaya önem verir. Avrupa'nın diğer liglerinden daha iyi demiyorum. Buradaki takımlar öncelikle güçlü bir savunma isterler ve bu konuda iyilerdir. Her maç öncesi takımlar, rakiplerinin hücum şekillerine özel olarak çalışır. Serie A'da bir oyuncunun 40 civarı atması çok zor. Gonzalo Higuain bir sefer yaptı ve sıradışı bir sezondu." diyerek sözlerini sürdürdü.

"İTALYA'DA GOL KRALLARI ŞAMPİYON OLMAZ"

Allegri, "İtalya'da bir golcü, sezonu en fazla 26-27 golle kapatır. Genellikle, İtalya'da gol kralları şampiyonluk kazanamaz. Bir gol kralımızın olmaması bizim için iyidir belki de..." sözleriyle konuşmasını noktaladı.