Alman medyasında şok. Ünlü gazetenin yayın yönetmeni hakkında taciz iddiası

Alman medyasında şok. Ünlü gazetenin yayın yönetmeni hakkında taciz iddiası
Almanya’nın en yüksek tirajlı tabloid gazetesi Bild’in Genel Yayın Yönetmeni Julian Reichelt hakkında çıkan taciz ve zorbalık iddiaları herkesi şoke etti. Julian Reichelt, hakkında çıkan iddiaları kesin bir dille yalanlarken, gazetenin bağlı olduğu Axel Springer SE şirketi “İddialar, ipuçları ve kanıtlar ile bağlantı bulmaya çalışıyoruz ama şu an bir kanıt yok. Bizim işimizde sadece iddialara göre yargıya varamayız” şeklinde açıklama yaptı.

Almanya’nın en çok satan günlük gazetelerinden biri olan Bild’in 2018 yılında göreve getirilen 40 yaşındaki Genel Yayın Yönetmeni Julian Reichelt, hakkındaki taciz, baskı ve zorbalık iddiaları nedeniyle izne çıkarıldı.

1952 yılından bu yana tabloid formatta çıkartılan Bild’in Genel Yayın Yönetmeni Julian Reichelt’in yanında çalışan en az 6 çalışanına taciz ve zorbalık yaptığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

Julian Reichelt, bu iddiaların asılsız olduğunu savunarak, öne sürülenlerin direkt olarak “Bild” gazetesine karşı olan kişiler tarafından ortaya atıldığını söyleyerek, “Bild’i sevmeyen ve bizim inandığımız bütün değerlere karşı oldukları için beni yok etmek isteyenlere karşı savaşacağım” dedi.

Bild Gazetesi’nin bağlı olduğu Axel Springer SE şirketinden ise konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İddialar, ipuçları ve kanıtlar ile bağlantı bulmaya çalışıyoruz ama şu an bir kanıt yok. Bizim işimizde sadece iddialara göre yargıya varamayız” dedi.

Julian Reichelt’in soruşturması devam ederken Bild’i, gazetenin pazar edisyonunun yayın yönetmeni Alexandra Würzbach yönetecek.