Alman ordusundan YPG/PKK skandalı

Alman ordusundan YPG/PKK skandalı
Alman ordusunun aylık çıkardığı dergide YPG/PKK propagandası yapıldı. Dergide 'kahraman' gibi gösterilen teröristlerin silahları ile verdiği pozlar da yer aldı.

OdaTV'nin haberine göre, Almanya Federal Silahlı Kuvvetler’in (Bundeswehr) aylık çıkardığı dergi Y, bu sayısında PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’ye yer verdi.

Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanının talimatıyla çıkartılan ve askerlere dağıtılan dergide, fotoğrafçı Andy Spyra’nın çektiği YPG militanlarının fotoğrafları ve onlarla yapılan röğortajlar “Savaştan geri kalan” başlığıyla verildi.

Sylvia Börner’in yazdığı girişi yazısında ise ana hattını YPG’nin oluşturduğu SDG’nin Rakka’nın kurtuluşunda önemli bir rol üstlendiği iddia ediliyor.

Dergide yer alan fotoğraflar Ekim ayında yani, IŞİD Rakka’dan gitmeden önce çekilmiş. Fotoğraflarda YPG'li teröristlerin silahlarla poz verdiği görünüyor.

ANLAŞMA YAPMIŞLARDI

Bu arada BBC’den Quentin Sommerville ve Riam Dalati'nin haberi ABD-İngiltere öncülüğündeki koalisyon ve SDG'nin, IŞİD ile anlaşma yaptığını ortaya koymuştu. Haberde anlaşmanın sonucu olarak 250 IŞİD militanı ve ailesi Rakka'dan güvenli bir şekilde çıkarılmıştı.

Rakka'dan araçlarla çıkan IŞİD'lilerin yanlarında silah ve cephanelerini de götürdükleri belirtilmişti.

İlgili Haberler