Almanlar her şeyi 5 yıl önceden söylemiş

Almanlar her şeyi 5 yıl önceden söylemiş
Kazakistan'daki protestolardan ve son olarak ülkeye Rusya'nın asker göndermesinde sonra akıllara Almanların yaptığı analizi getirdi. Analizde; Kazak lider Nazarbayev'in ölümü ve Rus ordusunun müdahalede bulunacağı tezi üzerinde duruluyordu.

Almanlardan olay yaratacak Kazakistan analizi

Petrol ve doğalgaz zengini Kazakistan''da zamlar sonrası ülke çapında büyük gösteriler düzenleniyor. Protesto gösterilerinin başlamasıyla, Başbakan Askar Mamin başkanlığındaki hükümet istifa ettiğini açıklasa da eylemcilerin protesto gösterileri sürüyor.

Tüm ülke genelinde OHAL kararı alındı. Kontrolü sağlayamayan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Tokayev, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü''nden yardım istedi.
KGAÖ dün Kazakistan’a asker yollarken, Rusya da bu kapsamda hava indirme komandolarını ülkeye gönderdi. Rusya''nın asker göndermesinde sonra akıllara Alman Bilim ve Siyaset Vakfı''nın 2016 yılındaki analizi geldi.

Almanlar, Kazakistan''ın geleceği ile ilgili bir senaryo hazırlamıştı.

Söz konusu analizde, ülkeyi 28 yıl yöneten Nazarbayev''in, 2021 yılında aniden öleceği ve ülkede birtakım eylemlerin başlayacağı ifade ediliyordu.
Ayrıca, iç savaşın ve karışıklıkların çıkacağı da belirtiliyordu.

Analizde; Kazak lider Nazarbayev''in ölümü ve ülkedeki karışıklığın ardından Rus ordusunun müdahalede bulunacağı tezi üzerinde duruluyordu.
Senaryo, Nazarbayev’in ölümünün ardından Kazak elitlerinin bölüneceği ve Rus ordusunun, Rusça konuşan nüfusun yoğun olduğu bölgelere “koruma amaçlı” müdahalede bulunacağı tezi üzerine inşa ediliyordu. Senaryodaki, Rus müdahalesi ve Kazaklar arasındaki bölünmenin "tutması" ise dikkat çekti.

 

İlgili Haberler