Almanya, Erdoğan'ın korumalarını G20'de istemiyor

Almanya, Erdoğan'ın korumalarını G20'de istemiyor
Welt am Sonntag gazetesine göre Alman hükümeti Hamburg'daki G20 Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'daki kavgaya karışan korumalarının gelmesini istemiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarının Mayıs ayındaki Washington ziyareti sırasında PKK yanlısı protestocu gruba müdahalesinin yankıları sürüyor.

Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre Washington'da o gruba müdahale eden korumaların 7-8 Temmuz tarihlerinde Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenecek G20 Zirvesi için Almanya'ya gelmesi istenmiyor.

Gazete Alman Dışişleri Bakanlığı'nın ABD makamları tarafından haklarında yakalama kararı olan bu kişilerin Almanya'ya gelmemesi gerektiğini Türk tarafına net bir şekilde ilettiğini bildirdi.

NELER OLMUŞTU? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 16 Mayıs'ta ABD Başkanı Donald Trump ile Washington'da bir araya gelmesi öncesi Türk Büyükelçiliği konutu önünde toplanan PKK yanlısı bir grup "Demirtaş'a özgürlük" pankartı ve PYD flaması açmıştı.

Aynı esnada bu grubun karşısında Erdoğan'ı karşılamak için de bir grup toplanmış ve Erdoğan lehine gösteri yapmıştı. İki grup arasında başlayan gerilim önce sözlü tartışmaya ardından da kavgaya dönüşmüştü.

ABD'li yetkililer daha sonra arbedeye karışan dokuz Türk güvenlik görevlisi, üç Türk polis memuru ve iki Kanada vatandaşı hakkında yakalama kararı çıkartıldığını kamuoyuna duyurmuş, Erdoğan karara tepki göstermişti.

İlgili Haberler