Almanya uyardı Vali yalanladı bomba patladı!

Almanya uyardı Vali yalanladı bomba patladı!
Almanya, İstanbul'daki Alman Lisesi ve Konsolosluklarını kapatıp, canlı bomba uyarısı yapmasına rağmen İstanbul Valisi bu iddiaları sert bir dille yalanlamıştı. Ancak yalanlamadan 1 gün sonra canlı bomba bu sefer İstiklal caddesinde patladı!

Türkiye üst üste canlı bombalı saldırıların şokunu yaşıyor. Ankara Kızılay'daki saldırının uyandırdığı dehşet ve yıkım kapanmamışken bu sefer de İstanbul'un en merkezi noktalarından biri olan İstiklal Caddesi'nde canlı bombalı terör saldırısı gerçekleşti. 

ÖNCE ABD SONRA ALMANLAR BİLDİ

Tıpkı Ankara'daki saldırı öncesinde olduğu gibi İstanbul saldırı öncesinde de bazı devletlerin uyarısı dikkat çekti. Ankara'daki saldırı öncesinde ABD Büyükelçiliği vatandaşlarını bombalı saldırı olabileceği konusunda uyarmış ve Ankara'ya yapılacak seyahatlerin ertelenmesini istemişti. 

Geçtiğimiz günlerde de bombalı saldırı uyarısıyla Alman Lisesi ve Alman konsoloslukları kapatılmış ve Alman vatandaşları uyarılmıştı. Bu gelişme ve uyarılarla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin iddiaları sert bir dille yalanlamış ve Valiliğin sitesinden şu metni yayınlamıştı:

"Ülkemizde bulunan bazı yabancı ülke temsilciliklerinin 'teyide muhtaç duyumlarına' dayalı olarak ve yetkili kurumlarla irtibata geçmeden tedbirler geliştirmeye çalıştığı ve kamuoyumuzu olumsuz etkileyebilecek tasarruflarda bulunduğu görülmektedir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz"

İŞTE ALMANYA'NIN UYARISI

 

Yenicaggazetesi.com.tr