Almanya’da 85 tır şoförü açlık grevinde. Aralarında bir Türk'te var

Almanya’da 85 tır şoförü açlık grevinde. Aralarında bir Türk'te var
Almanya’da Polonya İmperia Logistyka şirketine ait 85 tır şoförü, maaşlarını alamadıkları ve haksız yere maaşlarının kesildiği iddiasıyla açlık grevine gitti.

Şoförler, aralarında bir Türk’ün de bulunduğu farklı ülkelerden gelen meslektaşlarıyla birlikte Frankfurt ve Darmstadt kentleri arasındaki A5 otoyolu üzerindeki Grfenhausen park yerinde eylem yapıyor.

Maaşlarını Alamadıkları İçin Eylem Yapıyorlar

Türk şoför Fatih Yıldırım, 80 şoför olduklarını ve yaklaşık 500 bin euro alacakları olduğunu söyledi. Yıldırım, maaşlarını eksik ve zamanında ödemediklerinden dolayı problem yaşadıklarını belirtti. Ayrıca, bazı evraklarının eksik olduğu için gümrükçüler tarafından 5 bin euro ceza kesildiğini de anlattı. Yıldırım, “Bize ödenmeyen paralarımızı alıncaya kadar burada mücadelemize devam edeceğiz. Bütün arkadaşlarımız bu konuda hemfikir. Hiçbir arkadaşımız bir yere gitmeyecek” dedi.

Sendika Destek Veriyor

Şoförlerin günlük ihtiyaçlarını sendikalarının karşıladığını söyleyen Yıldırım, diğer ülkelerdeki şoförlerin ailelerine para gönderilmediği için zor günler yaşadıklarını ifade etti. Şoförler, Polonya İmperia Logistyka şirketiyle sık sık sorun yaşadıklarını belirterek durumun yetkililer tarafından ele alınmasını istedi.

aw036741-02.jpg

aw036741-04.jpg

aw036741-06.jpg

aw036741-07.jpg