Almanya’da seferberlik

Almanya’da seferberlik
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu için çalışma yapmak üzere Frankfurt’a gitti. Gurbetçilerle buluşan Yalçın, seçimin önemini anlattı.

Almanya’da seferberlik

Köşk seçimleri için Frankfurt’ta vatandaşlarla bir araya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Gümrüklerde veya illerde verilecek oyların tümünde geri durmayın. Ailenizi, dostlarınızı ve çevrenizi bu noktada uyarmak üzere gidin sandığa, hangi kararı veriyorsanız verin” dedi. Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olmasının önemine değinen Yalçın, vatandaşlardan bunun kıymetini bilmelerini istedi. Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin demokrasinin nimeti olduğunu ifade eden Yalçın, “Bunun kıymetini bilmek zorundayız. Doğru olan da budur. Bundan sonraki süreçte bu doğruluğu MHP belirli kriterlere bağlamak suretiyle, problemsiz, kriz olmaksızın seçimlerin yaşanması taraftarıdır” diye konuştu. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermelerinin sebeplerini açıkladı. 

Sandıktan kaçmayın
Yalçın, “Toplumu ayrıştırmayan, toplumda uzlaşmayı esas alan, kendisinin ifadesiyle bu toplumda büyük uzlaşmayı gerçekleştiren bir isim olması nedeniyle Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu işaret edilmitir. Anayasa’da yazmayan Türk’ün töresinde ve geleneğinde olan bir takım kıstaslar da mevcuttur” ifadelerini kullandı. Demokratik ülkelerde vatandaşların oylarının çok önemli olduğunu anlatan Yalçın, ayrıca demokratik ülkelerde iktidar ve muhalefetin birbirinden tamamen kopuk olmaması gerektiğine işaret etti. İktidarla muhalefeti bir arada tutan yapının vatandaşların oylarıyla sağlandığını belirten Yalçın, “Bu yapıyı besleyen ortaya çıkaran da siz değerli vatandaşlarımızın verdiği oydur. Lütfen bir tane oyum var deyip, onu küçümsemek suretiyle sandıktan kaçmayın. Sizin o bir oyunuz çok kıymetlidir. Vatandaşlarımızın sandığa gitmemesi yanlış isimlerin o sandığa oturmasına sebep olur” dedi.