Almanya’da seferberlik!

Almanya’da seferberlik!
Almanya’daki Türk dernek ve sivil toplum kuruluşları sözde Ermeni soykırımı yalanını tanımaya hazırlanan Federal Meclis’i, yarın Berlin’de protesto edecek.

Almanya Federal Meclisi’nin, 2 Haziran’da 1915 olaylarıyla ilgili sözde Ermeni soykırımı iddialarını tanımaya hazırlanması, Almanya’da yaşayan Türkler tarafından protesto edilecek. Almanya’daki Türklerin oluşturduğu dernek ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK), yarın Berlin’de gösteri düzenleyecek. Organizasyon yetkilileri, Potsdamer Platz’dan başlayacak yürüyüşe ülkede yaşayan herkesi davet etti. Almanya’daki Türk Azerbaycan Birliği Başkanı Hakkı Keskin, protesto yürüyüşüne ilişkin yaptığı açıklamada, Almanya’da yaşayan Türklerin, Ermeni yalanını hiç bir zaman kabul etmeyeceğini belirterek, o dönemde Ermeni toplumunun Türklere karşı kışkırtıldığını ve katliamlar yaptığını, bu nedenle de Osmanlı Devleti tarafından tehcir kararı alındığını söyledi.

1-560.jpg

 

Büyük haksızlık

Farklı din ve ırktan insanların Osmanlı Devleti’nde yüzlerce yıl birlikte, barış içinde yaşadığına dikkati çeken Keskin, “Burada Türkiye’ye çok büyük haksızlık yapıldığı görüşündeyim” dedi. Keskin, 1915 olaylarının soykırım olmadığına dair binlerce bilimsel veri bulunmasına rağmen yanlış olan bir kararın kendilerine dayatılmak istenildiğini kaydetti. Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz da Federal Meclis’in bu konuda bir karar vermesini doğru bulmadıklarını kaydetti. Vekillere açık mektup Almanya’daki Türk Sivil ToplumKuruluşları tarafından hazırlanan ve daha önce Almanya Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milletvekillerine gönderilen açık mektupta da son derece tartışmalı olan böyle bir konuda karar alınmasının politikacıların görev alanına girmediği ifade edildi. Türkler ile Ermenilerin yıllardan beri birlikte barış içinde yaşadığı hatırlatılan mektupta, 1915 yılında yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyulduğu, ancak olaylar sırasında sadece ölen Ermenilerden bahsedilmesinin, hayatını kaybeden Türklerin ise göz ardı edilmesinin yanlış bir tutum olduğu belirtildi. Bu arada Berlin’de yapılacak yürüyüşe İzmir Barosu da katılacak.


Katılacak STK’lar

Berlin’de yarın düzenlenecek protesto yürüyüşüne katılacak dernek ve STK’lar şöyle: “Berlin Türk Cemaati, Berlin Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, Almanya’daki Türk Azerbaycan Birliği, Almanya Türk Konseyi, Almanya Türk Mimar ve Mühendisler Birliği, Avrupa Cumhuriyet Kadınları Birliği, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği, Avrupa
Türk Birliği, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği, Berlin Alperen Ocakları, Barış için diyalog, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Berlin Eyalet Birliği, Talat Paşa Komitesi, Türk Eğitim Derneği, Türkiye Gençlik Birliği Avrupa, Türk Alman Toplumu, Berlin Türk Okul Aile Birliği Berlin ve Berlin Vatanseverler Derneği, İzmir Barosu.”

2-426.jpg