Almanya'da Türk vatandaşlarının iltica kabulünde artış

Almanya'da Türk vatandaşlarının iltica kabulünde artış
Almanya'nın, Türk vatandaşlarından gelen iltica başvurularını kabul oranının Nisan ayından bu yana ikiye katlandığı belirtiliyor.

DWelle Türkçe’ye göre, Nordwest-Zeitung  gazetesi, Almanya'ya Eylül ayında Türkiye'den yapılan iltica başvurularının yüzde 36,6'sının kabul edildiğini duyurdu. Bunun da bir önceki aya göre yüzde 10'luk artış anlamına geldiği belirtildi.

Sol Parti Federal Meclis Grubu'nun soru önergesine Federal İçişleri Bakanlığı'nın verdiği yanıta dayanan haberde, iltica başvurusu kabul edilen Türk vatandaşlarının oranının Nisan ayından bu yana ikiye katlandığı kaydedildi.

Öte yardan iltica başvurularına olumlu yanıt alan Türk vatandaşlarının oranının geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında “daha da çarpıcı” bir artış gösterdiği belirtiliyor. Geçen yılın Ocak-Eylül aylarında yüzde 6,6 olan söz konusu oranın, 2017'nin eş döneminde yüzde 24,6'ya çıktığına dikkat çekiliyor.   

Haberde, “Alman İçişleri Bakanlığı geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin iltica başvurularında Suriye ve Irak'ın ardından üçüncü sıraya yükseldiğini duyurmuştu. Bakanlığın verilerine göre Eylül ayı içinde Türkiye'den gelerek Almanya'ya sığınmak isteyenlerin sayısı bin 16 olarak kaydedildi” denildi.

İlgili Haberler