Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş'ten Bahçeli'ye çok sert sözler

Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş'ten Bahçeli'ye çok sert sözler
MHP'nin merhum Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş, Bahçeli'nin Başkanlık sistemi çıkışı ve partiyi "AKP'nin arka bahçesi" pozisyonuna getirmesiyle ilgili çok sert açıklamalarda bulundu.

Grup toplantısında AKP’nin istediği değişiklikleri makul bulduğunu söyleyen Bahçeli’nin açıklamalarına Ülkücü camiadan tepki yağıyor.

Daha önce delege iradesine uyularak, kongereye gidilmesi gerektiğini açıklayan Çağrı Türkeş, Başkanlık sistemi hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

BAHÇELİ BÜYÜK BİR ÇELİŞKİ İÇERİSİNDE

Başkanlığa karşı olduğunu açıklayan Türkeş, “Başkanlık sistemine tamamen karşıyım ve çok yanlış buluyorum. Başkanlık sistemi MHP’nin genel politikasına aykırıdır. Hatta bu yasaya Milliyetçi Hareket Partisi tarafından evet denmesi Genel Başkan için ihraç sebebi olabileceğini düşünüyorum. Bugünkü grup toplantısında sayın Bahçeli hem karanlık bir yöne sürüklendiğimizi söylüyor hem de memleketi bu hale getirenlere daha büyük yetki verilmesini teklif ediyor bu çok büyük bir çelişkidir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler