Alparslan Türkeş'in memleketinde MHP şoku

Alparslan Türkeş'in memleketinde MHP şoku
Genel Merkez'in kıyımı devam ediyor... MHP'nin Kayseri Pınarbaşı ilçesi teşkilatı feshedildi, ortalık karıştı.

Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi Belediye Başkanı MHP’li Dursun Ataş, partinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in aslen Pınarbaşılı olduğunu hatırlatırken, "Ne yazık ki MHP Genel Merkezi, Pınarbaşı ilçe teşkilatını feshetmiştir. Başbuğ Alparslan Türkeş’in ilçesinin teşkilatsız kalması üzüntü vericidir" dedi

MHP’de kongre sürecine yönelik tartışmalar dinmedi. Bazı illerde teşkilatları kapatan MHP, Kayseri’de de Pınarbaşı, Özvatan ve Bünyan ilçe teşkilatlarını fesh etti. Bu karara tepki gösteren Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, kapatılan teşkilatlar arasında Başbuğ Alparslan Türkeş’in ilçesi Pınarbaşı’nın da bulunmasına üzüldüklerini söyledi. Başkan Ataş, şöyle konuştu:

"GÖREVDEN ALINMADI, FESHEDİLDİ"

"MHP ilçe teşkilatı görevden alınmadı, feshedildi yani tamamen kapatıldı. Kapatılma gerekçesi nedir bilmiyoruz: Bu konuda herhangi bir savunma alınmadı. Kayseri’nin en başarılı ilçe teşkilatının görevden alınması doğru değil. 12 yıldır ilçe başkanı olarak görev yapan Fehmi Çolak ve ekibi Kayseri’nin en eski ve en başarılı ilçe teşkilat mensuplarıydı. İlçe teşkilatı görev süreci içerisinde her seçimi Kayseri ve Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde oy alarak tamamlamıştır. İki yerel seçimde de Pınarbaşı, Kaynar ve Pazarören olmak üzere bütün belediyeleri rekor oylarla kazanarak partimiz adına büyük başarılara imza atmıştır. İlçe Başkanımız Fehmi Çolak, çok sağlam bir ülkücüdür, yaşımız kadar ülkücülük geçmişi olan bir ağabeyimizdir. Ülkücülüğünden şüphe edenin ülkücülüğünden şüphe ederim. Hiçbir zaman çıkarı ve menfaati için siyaset yapmayan bir ağabeyimizdir. Gerçekten bazı şeyleri anlamakta zorlanıyoruz."

Pınarbaşı’nın, kurucu Genel Başkan Alparslan Türkeş’in ilçesi olduğunu anlatan Belediye Başkanı Dursun Ataş, "Başbuğ Alparslan Türkeş’in ilçesinin teşkilatsız kalması üzüntü vericidir. İyi niyetli bütün MHP’li ve ülkücüleri üzmüştür" diye konuştu.

MHP’de olağanüstüsü kongrenin kısa zaman içerisinde yapılması gerektiğini savunan Ataş, "Parti içi çekişmelerin geride kalması ve partimizin bir an önce ülkenin gerçek gündemine dönüp tek başına iktidar hedefine koşması gerekmektedir. Ülkücü iradeye ve delegeye güvenilmesi gerektiğine inanıyorum. Ülkücüyü, ülkücüye adeta düşman eden bu süreçten bir an önce çıkılması gerekir" dedi.

DHA