Alpay Özalan’ın arkasındaki tablo çalıntı çıktı

Alpay Özalan’ın arkasındaki tablo çalıntı çıktı
AKP’li Alpay Özalan sosyal medya hesabından yayın açarak Özgür Özel’i hedef almıştı. Arkasındaki tabloyu dikkatle inceleyen karikatürist Levent Kazak tablonun çalıntı olduğunu iddia etti. Tablonun aslında kadınlarda başörtü yokken Özgür Özel'in arkasında yer alan tablodaki kadınlara başörtü giydirilmiş olması dikkat çekti.

OdaTv''den aktarılan bilgilere göre; AKP''nin Milletvekili Alpay Özalan, gezi davası sonrasında sert açıklamalar yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel''i kendi sosyal medya hesabından eleştirmek amacıyla  “CHP''li Özgür Özel ve onun gibi densizlere sesleniyorum” diyerek bir video paylaştı. Bu videoda arkasında görülen tablonun çalıntı ürün olduğu iddia edildi. Karikatürist Levent Kazak, Alpay Özalan’ın konuşmasından çok arkasındaki tabloyu inceledi.

Yaptığı incelemede tablonun, Avusturyalı ressam Friedrich Gauermann’ın eserinden çalıntı olduğunu iddia etti. Eserde dikkat çeken nokta ise tablodaki kadınlara başörtüsü giydirilmiş olmasıydı.

Levent Kazak bu durumu “Siyasal İslam algoritmasının şaşmazlığına inancımdan üşenmedim ve aradım; resmin orijinali şu, ressamı friedrich gauermann, avusturyalı. @alpayozalan35’ın arkasındaki resim ise orijinaline sadece iki başörtüsü eklenerek yapılmış bir fikir hırsızlığı ürünü” şeklinde açıkladı.

İŞTE O İKİ RESİM:

İlgili Haberler