Altemur Kılıç askeri törenle uğurlanacak

Altemur Kılıç askeri törenle uğurlanacak
Alanya’da vefat eden yazarımız Altemur Kılıç, İstanbul Zincirlikuyu’da toprağa verilecek. Aynı zamanda Kore gazisi de olan Kılıç için yarın Levent Camisi’nde öğle vakti askeri tören düzenlenecek.

Antalya’nın Alanya ilçesinde bir süredir tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden gazeteci ve diplomat Altemur Kılıç, yarın İstanbul’da toprağa verilecek. Atatürk’ün silah arkadaşı Kılıç Ali’nin oğlu Altemur Kılıç’ın cenazesi, bugün bir süredir yazılarını kaleme aldığı Yeni Alanya Gazetesi önünde düzenlenecek törenin ardından İstanbul’a getirilecek. Aynı zamanda Kore gazisi de olan yazarımız Kılıç için yarın Levent Camisi’nde öğle vakti askeri tören düzenlenecek. Burada kılınacak cenaze namazının ardından Kılıç, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda babasının kabrinin üzerine defnedilecek.

Hareketli bir hayatı oldu

Altemur Kılıç’ın 50 yıllık hayat arkadaşı Güzide Kılıç, yaptığı açıklamada, eşinin son günlerini yoğun bakımda geçirdiğini anlattı. Güzide Kılıç “Şanslı adamdı, hareketli bir hayatı oldu. Türk bayrağı ve babasının koynuna girmek vasiyetiydi. Kore gazisi olduğu için kanunen zaten bu hakkı var” dedi. Kılıç Ali’nin Atatürk’ün yaveri olmadığını belirten Kılıç, “Atatürk’ün yaveri onun amcasının oğlu Muzaffer Bey’di. Kılıç Ali Bey ordudan Atatürk’ün silah arkadaşıydı” bilgisini verdi.

Memleketini çok severdi

Güzide Kılıç, duygularını şöyle aktardı: “Benden mi gitmek zor, geri kalmak mı zor? Çok gönlü kırık gitti, gözü arkada gitti. Ama ‘Memleket, memleket’  diye diye gitti. Ömründe parayla pulla alakası olan bir adam değildi. Askerleri çok severdi. Memleketini çok severdi. 50 yıllık hayat arkadaşım, ama hakikaten arkadaşım. Aynı okullara gitmişiz, aynı kültürden geçmişiz, zevklerimiz aynıydı, biz hem karı koca hem de iyi birer arkadaştık.”

Atatürk’ten tokat yemiş

Altemur Kılıç’ın damadı Yiğit Alemdar ise kayınpederinin 92 yaşında olmasına rağmen her zaman kendisini güncel tuttuğunu ifade ederek şunları dile getirdi: “Çok koyu bir milliyetçiydi. Babası Kılıç Ali, Atatürk’ün silah arkadaşıydı. Gaziantep kahramanı, İstiklal Mahkemesi şefiydi. O zamanın milletvekiliydi. Atatürk’ü tanıyarak büyüdü. Rahmetli yaramaz bir çocukmuş, çok gürültü yaptığı için bir gün Atatürk’ten bir de tokat yediğini anlatırdı. Çok severdi Atatürk’ü.”