Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Atatürk’ün silah arkadaşı Kılıç Ali’nin oğlu Kore gazisi, yazarımız Altemur Kılıç Levent Camisi’nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kılıç’ı son yolculuğuna meslektaşları ve siyasetçiler uğurladı.

Antalya’nın Alanya ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden yazarımız Altemur Kılıç’ın cenazesi dün İstanbul’daki Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi. Atatürk’ün silah arkadaşı Kılıç Ali’nin oğlu Kore gazisi Altemur Kılıç için Levent Camisi’nde askeri tören düzenlendi. Kılıç’ın Türk bayrağına sarılı naaşının üzerinde fotoğrafı yer alırken bir asker de Kılıç’ın babası Kılıç Ali’nin İstiklal Madalyası’nıtaşıdı. Cenaze törenine Kılıç’ın yakınları, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, sanatçı Bozkurt İlham Gençer ile gazeteciler Altan Öymen, Oktay Ekşi, Tufan Türenç, Hıncal Uluç, Kenan Akın ve iş adamı Yılmaz Ulusoy, emekli diplomat Onur Öymen ile Veli Küçük, Kıbrıs gazileri ve arkadaşları katıldı. Cenazeye Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Erdoğan Demirören ve eşi, ADD İstanbul Şubeleri, Hüsamettin-Dilek Cindoruk, Müjdat Gezen de çelenk gönderdi.

Çok büyük bir kayıp

Türkeş, törende gazetecilere yaptığı açıklamada Altemur Kılıç’ın gazeteci ve diplomat olmanın ötesinde merhum Kılıç Ali’nin oğlu olması, cumhuriyetin ilk dönemini, çocuk olarak yaşamış, birebir gözlemlemiş biri olduğunu anımsatarak, “İleri yaşına, nefesini verdiği son güne kadar yurtseverliğini, milliyetçiliğini bırakmamış biridir. Rahmetli babamın arkadaşı, benim de ağabeyim olan bir insandı. Kaybını üzüntüyle karşılıyoruz. Türk milletinin başı sağolsun” dedi. Altan Öymen de Altemur Kılıç’ın önemli bir gazeteci olduğunu belirterek, “Sadece gazeteciliğe değil, Türkiye’nin tanıtım faaliyetine de büyük katkılarda bulundu. Basın Yayın Genel Müdürü olarak yurt dışında basın ateşeliklerinde bulunarak büyük hizmetler verdi. Türk televizyonunun gelişimine de katkısı olan bir gazetecidir. Türk basını için ölümü büyük bir kayıptır” diye konuştu. Oktay Ekşi ise Kılıç ile karşıt görüşlerden olduklarını dile getirerek, “Ama benim gibi ona karşıt görüş sahibi olan insanların çok belirgin olarak tespit ettiği birşey vardı, medeni bir insandı. İlişkilerimizde hiçbir zaman farklı görüşlerin mensupları olmamız nedeniyle gerginlik sözkonusu olmazdı” ifadelerini kullandı. Altemur Kılıç’ın cenazesi kılınan namazın ardından Zincirlikuyu mezarlığında babasının kabrinin üzerine defnedildi. Bu arada MHP İstanbul eski Milletvekili Nazif Okumuş Kur’an okuyarak duasını yaptı.