Altemur Kılıç'ı kaybettik

Altemur Kılıç'ı kaybettik
Atatürk'ün silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu Altemur Kılıç, 92 yaşında hayatını kaybetti.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Atatürk'ün yaveri ve silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu gazeteci - diplomat Altemur Kılıç (92) hayatını kaybetti. Uzun yıllar çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazarlık, yazı işleri müdürlüğü ve genel müdürlük yapan Kılıç, son olarak Yeniçağ'daki yazılarıyla okurlarıyla buluşmuştu. Altemur Kılıç, 4 yıl önce Yeniçağ gazetesindeyken okuyucularına veda etmişti. "Pilim bitmek üzere! Şarj edecek halim ve zamanım yok" diye yazan Kılıç, "Sonun başlangıcı..." başlıklı yazısında, "Bir yazar; 'Benim için en güç yazılan, en son yazıdır' demiş. Ben de meslek hayatımdaki ve Yeniçağ'daki bu son yazımı gözlerim yaşlı, güçlükle yazıyorum. Başarılı aktör sahneyi, suflörden uyarı almadan terk edermiş. Ben hâlâ gene de 'son' diyemiyorum ama sahneden artık ayrılmak zorundayım. Okuyucularımdan beni bağışlamalarını rica ediyorum..." ifadelerini kullanmıştı.

Ömür boyu hizmet

Kılıç, Robert Kolej ve New York New School for Social Research okulu Siyasal Bilgiler Bölümünü bitirdi. Devlet hizmetinde Washington ve Bonn Büyükelçileri'nin Basın Müşavirliği görevlerinde bulundu. İki kez Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve bir defa da TRT'nin kurulması sürecinin başında, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı'nın radyo ve televizyonlardan sorumlu danışmanlığını yaptı. Birleşmiş Milletler Sekreteryası'nın Basın Bölümü'nde uzmanlıktan sonra da UNICEF'in Avrupa Bürosu Enformasyon Bölümü Müdürlüğünü yaptı. Birleşmiş Milletler nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği'nde Orta Elçi olarak görev yaptı. 1980 yılında emekli olduktan sonra TRT Yönetim Kurulu ve Radyo - TV Yüksek Kurulu üyeliği yaptı. Türkey and The World adıyla 1957 yılında Amerika'da, Türkiye'nin dış politikası konusunda yayımlanmış bir kitabının dışında Titrek Pusula, Büyük Kürdistan Küçük Türkiye ve Kılıç'tan Kılıç'a Bir Dönemin Tanıklığı adlı kitapları bulunmaktadır. Kore Gazisi Altemur Kılıç, İstanbul'da toprağa verilecek.

CENAZE PROGRAMI

Duayen gazeteci Altemur Kılıç'ın cenaze programı belli oldu. 23 Ekim Pazar Günü öğle namazına müteakip Levent Camii'nden kaldırılacak Kılıç'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İlgili Haberler