En yetkili isim açıkladı: Emeklilerin beklediği haber 11 gün sonra açıklanacak!

En yetkili isim açıkladı: Emeklilerin beklediği haber 11 gün sonra açıklanacak!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, emeklilere ara zam için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat aldıklarını belirtirken, zam teklifinin Meclis'e Ekim ayının başında getirileceğini belirtti. 1 Ekim'de yeni yasama dönemine başlayacak TBMM'de görüşülmesi planlanan ilk teklifin en düşük emekli maaşında değişiklik yapılmasını içeren kanun değişikliği olması bekleniyor.

Temmuz ayında yapılan emekli maaşı zammı yalnızca kök maaşlara yansıtılırken, milyonlarca emeklinin aylığında hiçbir değişiklik olmamıştı. Temmuz ve Ağustos ayında yıl boyu süren hayat pahalılığının giderek tavan yapması, emekli maaşları ile hayatını idame ettirmek zorunda kalan milyonlarca vatandaşı güç durumda bırakırken, emeklilerin hükümete isyanına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt gelmişti.

Erdoğan, söz konusu mağduriyetin giderilmesi için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a talimat verdiğini belirtirken, Bakan Işıkhan emeklilerin merakla beklediği tarih konusunda net konuştu.

"MECLİS AÇILIR AÇILMAZ GÖRÜŞÜLECEK"

16 Temmuz'da tatile giren Türkiye Büyük Milllet Meclisi (TBMM), takvimde bir değişiklik yapılmaması halinde 1 Ekim itibarıyla 2023-2024 yılları için yeni yasama dönemine başlayacak.

Bakan Işıkhan, Erdoğan'ın bizzat talimatı ile emeklilerin mağduriyetini giderecek yeni bir çalışma üzerinde yoğunlaştıklarını belirtirken, en düşük emekli maaşında artış içeren teklif için emeklilere 1 Ekim'i işaret etti. Meclis'in açılır açılmaz gündemine alacağı ilk konular arasında emekli maaşları olacağını belirten Işıkhan'ın açıklamalarına, eski Başbakan ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da destek verdi.

BİNALİ YILDIRIM DA 1 EKİM TARİHİNİ VURGULADI

Yıldırım, katıldığı bir canlı yayında milyonlarca emekliyi ilgilendiren maaş zammına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak. Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak” ifadelerini kullanarak Bakan Işıkhan gibi 1 Ekim tarihini vurguladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde emekli seçmenin oyunu kazanmayı hedefleyen AKP, en düşük emekli maaşını 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltmişti. Aradan geçen aylarda Türkiye'de enflasyon rekora koşarken, mevcut en düşük emekli maaşı 280 doların altına düşerek son yılların en dip seviyesini gördü.

Hayat pahalılığı, gıda fiyatlarının sürekli yükselmesi ve kiraların dudak uçuklatacak seviyelere çıkması karşısında çaresiz kalan milyonlarca emekli, eskiden kıt kanaat geçindikleri aylıklar ile artık ay sonunu dahi getiremez oldu.

Bu nedenle emeklilerin hükümetten talebi, Ekim ayında yapılacak yüksek bir ara zammın ardından, ocak ayında da benzer bir artışa gidilmesi. En düşük emekli maaşına seyyanen zam yapılmasına kesin gözüyle bakan SGK uzmanlarının ortak görüşü ise, Ekim ayında yapılacak artışla en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltileceği.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar