Hayalsiz yaşanmaz

Hayalsiz yaşanmaz
İngiliz devi ile 1-1 berabere kalınan Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçı sonrası futbolcularına, "Galatasaray gibi oynayalım ve 18 Mart akşamı Stamford Bridge'de çeyrek final sevinci yaşayalım" diyen İtalyan çalıştırıcı, artık Rize maçına odaklanmaları gere

Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında geriye düşmesine rağmen Chelsea ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, futbolcularına umut aşıladı. Ara vermeden pazar günü oynanacak Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına başlayan sarı kırmızılı ekipte idman öncesinde kısa bir konuşma yapan İtalyan çalıştırıcı, "Jose Mourinho ile 5 kez karşılaştım ve 2 beraberlik, 3 mağlubiyetim var. Aynı şekilde Galatasaray'ın da daha önce 2 kez yenildiği Chelsea ile berabere kaldığını, galibiyeti kaçıran taraf olduğunu hep birlikte gördük. Onlar avantajlı dönmüş olabilir ancak bizim de umudumuz var. 18 Mart akşamı Stamford Bridge'de çeyrek final turu atabileceğimizi hayal edelim. Galatasaray gibi oynarsak bunu başarabiliriz" dedi.

Kolay maç kalmadı

Bu sezon sahasında oynadığı 18 karşılaşmada 15 galibiyet, 2 beraberlik alan ve tek yenilgisini Devler Ligi grup maçlarında Basel'e karşı 2-1'lik sonuçla alan rakiplerine karşı cesur bir futbol sergileyeceklerini açıklayan Mancini, "Basel 3 forvetle oynadı ve kazandı. Biz de yapabiliriz" ifadesini kullanıldı. Artık lige dönmeleri ve pazar günü Çaykur Rize ile oynanacak maça odaklanmaları gerektiğini vurgulayan Mancini, "Bundan sonra kolay maç yok. Galatasaray'a karşı her takım ekstra motivasyonla sahaya çıkıyor" şeklinde konuştu. Daha sonra idmana geçen sarı kırmızılı ekipte Chelsea karşısında oynayan futbolcular yenileme çalışması yaptı. Diğer oyuncular ise koşu ve ısınma hareketlerinin ardından yarı sahada çift kale maç oynadı. 

Galatasaray rakamlarla ezdi

Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Chelsea'yi ağırlayan Galatasaray, topa sahip olma ve pas istatistiklerinde rakibini geride bıraktı. Maçı yüzde 58 topla oynama oranıyla bitiren sarı kırmızılılar, 11'de 4 şut isabetiyle oynarken, Mourinho'nun takımı ise 9 şutta 4 isabet bulmayı başardı. Temsilcimiz 90 dakika boyunca 490 pasın 411'inde isabet sağlarken, Maviler'in ise 360 pasından 268'i yerini buldu. Chelsea'de 5.23 km koşan file bekçisi Cech, ilginç bir istatistiğe imza attı.

Aslan'a ceza kapıda

UEFA'nın Galatasaray-Chelsea maçı sonrası sarı-kırmızılı ekibe ceza vermesi ihtimaller arasında. Müsabaka sırasında sarı-kırmızılı taraftarların yaktıkları meşale kulübe para cezası olarak geri dönebilir. UEFA, 23 Şubat 2012 tarihinde oynanan Beşiktaş-Braga mücadelesinde yakılan meşaleler nedeniyle 3 bin euro, PSV-Trabzonspor maçında yine meşalelerden dolayı bordo-mavililere 5 bin euro ceza vermişti. G.Saray, geçtiğimiz sezon Kopenhag maçında yanan meşaleler ve tribün olayları nedeniyle 100 bin euro ödemişti. Yine geçen sezon, taraftarların M'Gladbach maçında sahaya meşale ve yanıcı madde attığı gerekçesiyle Fenerbahçe, BATE müsabakasını seyircisiz oynamıştı. 

Cennet ve cehennem bir arada

Şampiyonlar Ligi ikinci turunda 1-1 sona eren Galatasaray-Chelsea maçına geniş veren İngiliz basını, 90 dakikalık mücadeleyle ilgili ilginç başlıklar ve yorumlar kullandı. 
Daily Mail: "Cehennem? Gerçek bir baş ağrısıydı. Kötü savunma zafere mal oldu. Chelsea bu maçı kazanacak şansı buldu" ifadelerini kullanırken "Sonunda, Avrupa'da bir İngiliz golü" manşetini kullandı.
Daily Star: "Maviler soldu" başlığını kullanırken, Torres'in attığı gole rağmen Galatasaray'ın beraberlik golünü bularak Maviler'e darbe vurduğunu yazdı.
Independent: "Galatasaray, Mancini'nin etkili soyunma odası konuşmasıyla ipleri eline aldı ve John Terry'den kurtulan Chedjou eşitliği sağladı. Chelsea cenneti ve cehennemi aynı anda gördü" ifalerini ilk sayfasında paylaştı.
The Sun: Galatasaray karşısında erken gelen golle Chelsea'nin maçı kolay alacağı düşünülüyordu ancak sarı kırmızılı ekip Jose Mourinho'yu şaşırttı ifadelerini kullandı.