Aman dikkat dolandırılmayın

Aman dikkat dolandırılmayın
WhatsApp görüntülü görüşme davet mesajına sakın inanmayın. Bu mesaj ile sizi dolandırabilirler!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bu haftanın başlarında aylardır merakla beklenilen görüntülü görüşme özelliğini herkese sunduğunu açıklamıştı. Şirket Android ve iOS üzerinde güncellemelerle kullanıcılara görüntülü görüşme özelliğini sunmaya başladı.

DAVET MESAJINA DİKKAT!

Ancak bunu fırsat bilen dolandırıcılar spam bir mesaj ile WhatsApp kullanıcılarını kandırmaya çalışıyor. Grup mesajı yayınlayarak videolu görüşme özelliğini aktifleştirmeleri için bir bağlantı gönderiliyor. Gönderilen mesajda, WhatsApp kullanıcısına bağlantıya tıklayarak görüntülü görüşmeyi etkinleştirebilmesi için açılacak web sitesi aracılığı ile kimliğini doğrulaması isteniyor. Bunun bir aldatmaca olduğunu ve görüntülü görüşmeyi aktif edebilmeniz için böyle bir doğrulamaya ihtiyacınız olmadığını söylememize gerek yok sanırım.

Eğer WhatsApp görüntülü görüşme özelliğiniz halen etkin değil ise muhtemelen Google Play Store üzerinden aşama aşama verilen güncellemenin size henüz gelmemiş olmasından kaynaklanıyordur. WhatsApp üzerinden görüntülü görüşme yapmak için uygulamanın son sürümünü kullanmanız gerekiyor.

Bu tür aldatmaca mesajları genelde yaygın bir şekilde gerçekleşiyor ve dolandırıcıların amaçları bir e-ticaret sitesinin reklamını yapıp müşteri sağlamak veya banka bilgilerinizi çalmak. Bu tür mesajlara sakın itibar etmeyin ve direkt silin.