Amazon Ormanları'nda yaşam savaşı. Öldü sanılan pilot 36 gün sonra ortaya çıktı

Amazon Ormanları'nda yaşam savaşı. Öldü sanılan pilot 36 gün sonra ortaya çıktı
Brezilya'da yaşanan uçak kazasında Antonio Sena adlı pilot, Amazon Ormanları'nın derinliklerinde 36 gün süren hayatta kalma mücadelesinin ardından kurtarıldı. Yaşadıklarını anlatan pilot kuş yumurtaları ve bitkiler yiyerek hayatta kaldığını ifade etti.

Brezilya''da Ocak ayında Cessna 210 tipi tek motorlu uçak ile havalanan Antonio Sena adlı pilot, uçağın motorundaki arıza nedeniyle Amazon Ormanı''na acil iniş yapmaya çalıştı. Acil iniş sırasında uçak yere çakılırken, Sena uçaktan atlayarak kurtuldu. Yere çakılan uçağın ise alevler için yandığı aktarıldı. 

Uçağın radardan kaybolduğunu fark edilince Sena için geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlatıldı. Bir hafta boyunca sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sırasında ne uçağın enkazına ne de Sena''ya ulaşabildi. Sena''nın öldüğünü düşünen arama kurtarma ekipleri, çalışmaları sona erdirmeye karar verdi.

MAHSUR KALDIĞI ORMANDA 36 GÜN YAŞADI

Mahsur kaldığı ormanda bazı kuşların yumurtaları ve bitkilerle beslenerek hayatta kaldığını anlatan Sena, aradan geçen 36 günün ardından şans eseri kestane toplayan bir grupla karşılaştığını ve kurtarıldığını ifade etti. Yerel medyaya konuşan Sena, “Hayatta kalmak için bana güç veren tek şey aileme olan sevgimdi” ifadesini kullandı.