Amerika, korona virüste ikinci dalgaya hazırlanıyor

Amerika, korona virüste ikinci dalgaya hazırlanıyor
ABD'de yedisi dün olmak üzere, son bir hafta içerisinde 12 eyalette günlük yeni vaka sayısı rekor düzeye çıktı. Beyaz Saray Ticaret ve İmalat Politikaları Direktörü Peter Navarro, sonbaharda yaşanacağı düşünülen salgının ikinci dalgası için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Amerika, ikinci dalgaya hazırlanıyor

Peter Navarro, CNN’e yaptığı açıklamada, sonbaharda ikinci bir korona virüsü dalgasının gelebileceği ihtimaline karşı hazırlıklı olmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ancak ikinci dalganın kesin bir bilgi değil, bir beklenti düzeyinde olduğunu belirtti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Navarro, “Sonbaharda potansiyel sorunlarla karşılaşacağımız tahminiyle stoklarımızı dolduruyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” ifadesini kullandı.

TOPLAM HASTA SAYISI ARTTI

ABD’de son dönemde vaka sayılarında artış görülüyor. Ülke çapındaki toplam vaka sayısı son iki hafta içerisinde yüzde 15 arttı.

Güney, batı ve orta bölgelerdeki 18 eyalette vaka sayılarındaki artış sürüyor. Dün yeni eyalette bugüne kadarki en yüksek günlük yeni vaka sayısı görüldü. Geçen hafta içerisinde de beş eyalet bugüne kadarki en yüksek günlük vaka sayısı açıklamıştı.

Bununla birlikte korona virüsü nedeniyle görülen can kayıpları ise azalıyor. Cumartesi günü itibarıyla iki haftalık ortalama can kaybında yüzde 42’lik bir gerileme oldu.

ʻʻWorldometers'in verilerine göre, ABD genelinde korona virüsü salgınından kaynaklı ölü sayısı 122 bini, vaka sayısı ise 2 milyon 342 bini aştı."