Anadolu sizi bekliyor

Birçok insanla konuşuyorum. Herkesin sorduğu birinci soru şu: Yeni parti kurulacak mı? İkinci soru da peşinden geliyor: Ne zaman?

Anladığım kadarıyla artık seçmende bir kimlik arayışı var. Ve pek çok insan, ruhen kendini MHP'den koparmış durumda.

Onlara göre MHP, ele geçirilmiş zor kullanılarak yönetilmekte olan ve belirli bir grubun partisi haline getirilmiş... Yaşayarak görüldüğü gibi değişmesi imkânsız. Hatta değişse bile Bahçeli ve ekibinin anlayışından kurtulması mümkün değil.

Bu sebeple; itilip kakılmışlar, bir an önce kendi yol haritasını çizmek istiyor.

Haklılar.

Çünkü pek çok delege, MHP içinde değişimi istemekle aynı zamanda kendi siyasi geleceğini de riske attığını biliyordu. Bu tarihten sonra partiden kovulacaklarının farkındaydı.

Nitekim yaşanan olaylardan öyle olduğu görüldü.

Çok daha önemlisi, mevcut yönetime tepki verenler, belediye başkanı, encümen, milletvekili vb. hayalleri olanlar siyasi geleceklerini kayıp ettiler. Böylece muhalifler, siyasi gelecekleriyle partiden ayrıldılar. Haliyle sabırsızlanıyorlar. Ve kendilerini bir an önce konumlandıracakları bir siyasi kurum arıyorlar.

Bu sebeple de sormaktalar: "Parti ne zaman kurulacak?"

Öyle ise?

MHP içinden ayrılan Akşener, Özdağ, Oğan ve Aydın, elini çabuk tutmak zorundalar. Çünkü insanlar siyasi geleceklerini bu isimlere güvenerek riske attılar ve kovuldular. Beklentileri karşılanmadığında herkes kendine büyük haksızlık hatta ihanet edildiğini düşünecektir.

Bu insanların geriye dönüşleri mümkün değildir. Dönenler olursa her zaman yönetimin ajandasında fişlenmiş olarak yerini alacaktır. Çünkü merkeze karşı duranlar ileride bunu tekrarlayabilir düşüncesi etkili olacaktır. Öyle ki bazı parti içi mücadelelerde hemen ajandalar açılacak ve suçlanacaklardır.

"Parti kuruluyor mu, ne zaman kurulacak" diye soranların önemli bir kısmı sabırsızlanıyorsa sebeplerinden biri budur.

İkincisi, artık siyasal kimliği ile var olmak istemektedir.

Üçüncüsü, bir seçim dalgasında kayıp etmeyip kazanmak istemektedir. Bakınız bu üçüncü istek hepsinden önemli. Kazanmak isteği, kendilerini itip kakıp kovanlara karşı bir direnci, bir antitezi içinde taşımaktadır. İşte bu yönüyle büyük bir enerji birikimini içinde taşmaktadır.

Motivasyondur bunun adı!

Siyasetin arayıp da bulamadığı enerji.

Bahçeli ve ekibiyle parti içi demokrasi sandığında hesaplaşamayanlar, genel seçimlerde büyük bir ders verecekleri günün özlemiyle yaşamaktadır.

Kovulmuş, dışlanmış, aşağılanmış, haksızlığa uğratılmış kitleler, halka giderek oradan topladıkları güçle AKP'yi de MHP'yi de yenmek ve "işte zafer budur" diye yeryüzüne haykırmak istemektedirler.

Bu sebeple kendileri gibi aynı kaderi paylaşan Akşener, Özdağ, Oğan ve Aydın gibi genel başkan adaylarının durumdan vazife çıkarmalarının zamanı gelmiştir.  Burada oyunu bozan ebediyen kayıp eder.

Birlikte olmaları şartların kendilerine yüklediği görevdir.

Haberiniz olsun.. Anadolu sizi bekliyor..

Yazarın Diğer Yazıları