Anadolu’da kış yüzünü gösterdi

Anadolu’da kış yüzünü gösterdi
Yurdun birçok yerine ilk kar düştü. Ankara, kayseri, Erzurum, Kars, Nevşehir, Hakkari, Sivas, Bolu ve Yozgat beyaz örtüyle kaplandı.

Türkiye’de soğuk ve yağışlı hava etkisini göstermeye devam ediyor. Ankara, Erzurum, Kars, Hakkari, Sivas, Bolu ve Yozgat’a mevsimin ilk karı yağdı. Ordu’nun Fatsa ilçesinde etkili sağanak nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar su altında kaldı. Erzurum ve Hakkari’de gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kent merkezi ve yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle 7 köy 14 mezranın yolu kapandı. Sabah iş yerlerinin kepenklerini açanlar, iş yerlerinin önündeki karları temizledi. Sivas’ta gün boyu aralıklarla etkili olan yağmur yerini kara bıraktı. Hava sıcaklığı 0 dereceye düştü. İstanbul’a 118 km uzaklıkta olan Kartepe ile Nevşehir’deki peribacaları da beyazlara büründü.

10 santimetreye ulaştı
Yozgat’ta mevsimin ilk kar yağışı aralıksız devam eden yağmurun ardından sabaha karşı geldi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Kar yağışını sevinçle karşılayanlar, “Karın yağmasını bekliyorduk, hazırlıklıydık ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı” dedi. Bolu’daki Abant Tabiat Parkı’na mevsimin ilk yarı yağarken, doğa harikasında kartpostallık görüntüler oluştu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü Abant Tabiat Parkı’nda kar yağışı etkili oldu. Ankara’ya sabaha doğru bazı bölgelerde kar yağışı kendisini göstermeye başladı. Şehir merkezinde gece boyu yağmur etkili olurken sabah saatlerinde ise özellikle yüksek kesimlerde yağmur yerini kar yağışına bıraktı. 

Önce yağmur sonra kar geldi
Kara hazırlıksız yakalananlar ilerlemekte zorluk çekti. Belediye ekipleri de yağışla birlikte kent merkezinde temizlik çalışması başlattı.